Holíč

Šefčík z Holíča nestíha mestský mandát, chce poslancovať aj na župe a prirovnáva to k doučovaniu

Voľby 2022: Zdá sa, že s jedlom rastie chuť. Aspoň tak by sa dali charakterizovať politické ambície poslanca Národnej rady SR za OĽaNO Mareka Šefčíka. Ten je v súčasnosti nielen poslancom parlamentu ale aj poslancom Mestského zastupiteľstva v Holíči. Asi je to málo, lebo ašpiruje aj na tretí poslanecký post.

O kumulácii funkcií sa už v minulosti vyjadril jeho stranícky šéf Igor Matovič, že na dvoch stoličkách sa jedným zadkom sedieť nedá. Šefčík si pravdepodobne slová svojho šéfa zobral k srdcu, len si ich vysvetlil po svojom a snaží sa uchádzať o tretiu stoličku.

Šefčík: Posty mestského či župného poslanca nie sú náročné na čas a prácu

O ďalší poslanecký mandát sa bude tentokrát uchádzať v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK). “Dostal som ponuku kandidovať do župy za poslanca. Pozície, ako poslanec NR SR, primátor a župan vnímam ja osobne ako nezlučiteľné. Niektorí takto fungujú, ale ja by som nevedel. Takže jedno, alebo druhé, alebo tretie. Posty ako poslanec mestského, či župného zastupiteľstva už nie sú až tak náročné na čas a množstvo práce, preto sa dajú zladiť omnoho ľahšie s vyššie spomínanými funkciami,“ vysvetlil M. Šefčík na sociálnej sieti svoje rozhodnutie.

Ak by to niekto nepochopil, tak podal aj bližšie vysvetlenie: „Prijal som teda výzvu a kandidujem na poslanca VÚC i poslanca MsZ. Učiteľ učí v škole – to je jeho práca. Neznamená to, že nemôže popri tom stihnúť občas doučovať aj doma, alebo riadiť nejaký športový klub ako jeho funkcionár. To je to isté. Nedokázal by som aj učiť v škole, aj zarábať si ako kamionista trebárs. Ale učiť a popri tom mať v stredu šachový tréning so žiakmi a ešte vo štvrtok popoludní mať dve hodiny doučovania – tak to by šlo,“ doplnil Šefčík.

Slová Šefčíka v rozpore s činmi

Spomínané slová Mareka Šefčíka však ostro kontrastujú s realitou a jeho pozíciou poslanca mestského zastupiteľstva v Holíči. Za posledné dva roky sa konalo 16 zasadnutí poslaneckého zboru a on sa zúčastnil iba na piatich, čo nie je ani jedna tretina. Pri takejto účasti by bol asi vylúčený aj zo šachového krúžku… Možno nie len my si kladieme otázku, ako je takýto poslanec prínosom pre mesto a samotných Holíčanov? Jeho dochádzka je ďaleko najnižšia zo všetkých poslancov Mestského zastupiteľstva, čo je vidieť v priloženej tabuľke dochádzky podľa prezenčných listín dostupných na stránke mesta.

zdroj: Mesto Holíč

Poslanec TTSK má nárok na mesačnú odmenu cez 700 eur

Treba povedať, že pozícia poslanca Trnavskej župy nie je na zahodenie. Poslanec krajského zastupiteľstva má nárok na mesačnú odmenu vo výške 1,1 násobku minimálnej mzdy. Tá je v roku 2022 stanovená na úroveň 646 eur. To znamená, že radový poslanec župy má nárok na mesačnú odmenu vo výške 710,60 eura. My ale nepochybujeme, že o to poslancovi Šefčíkovi z hnutia OĽaNO nejde.

Šefčík prejavil aj sebareflexiu, napriek výzvam nejde kandidovať za primátora

U Mareka Šefčíka sa však predsa len nájdu aj nejaké hranice, pri ktorých je schopný si sám priznať, že niečo je už nad jeho sily. Podľa jeho slov bol vyzývaný, aby kandidoval aj na funkciu primátora mesta Holíč. „Uvažoval som o kandidatúre na primátora mesta Holíč a niektorí ľudia ma k tomu vyzývali už pred 4 rokmi a aj teraz. Najskôr som chcel do toho ísť s tým, že sa vzdám poslaneckého mandátu v NR SR, keby to vyšlo. V Holíči sa však ukázal iný protikandidát primátorovi, tak som sa stiahol a podporujem ho. Nemalo by zmysel, aby sme si vzali hlasy a vyhral by ten primátor, ktorý je pre nás neprijateľný,“ prezradil Šefčík na sociálnej sieti.

zdroj: FB Poslanec Marek Šefčík
Angelika Kmecová and Vlado Miček

Recent Posts

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

11 hodín ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

12 hodín ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

13 hodín ago

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

15 hodín ago

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

17 hodín ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

19 hodín ago