Senica

Senica oznámila prelomovú iniciatívu na podporu cestovného ruchu

Mesto Senica sa rozhodlo výrazne podporiť lokálnu ekonomiku. V rámci tejto iniciatívy uvedú na trh v blízkej budúcnosti dva nové a jedinečné produkty – Senickú okrúhlicu a Senické víno. Tieto výrobky majú ambíciu stať sa novými symbolmi mesta a pritiahnuť do Senice nevídané množstvá turistov.

Senická okrúhlica

Senická okrúhlica je tradičné sladké pečivo v tvare krúžku, ktoré má korene hlboko v senickej histórii. Recept na toto lahodné pečivo sa dedí z generácie na generáciu a miestni obyvatelia ho pripravujú len z tých najkvalitnejších surovín. Okrúhlica sa vyznačuje chrumkavou kôrkou, jemným vnútrom a nezameniteľnou chuťou, ktorá poteší každého milovníka sladkostí. Mestskí predstavitelia veria, že Senická okrúhlica zatieni aj taký známy produkt ako Skalický trdelník a stane sa novým lákadlom pre návštevníkov mesta.

Senická okrúhlica Autor: NaZahori.sk

Senické víno

Senické víno je ďalším produktom, ktorý má potenciál dostať Senicu na mapu vinárskych destinácií. Hoci sa môže zdať prekvapivé, že v oblasti Senice vzniká víno, miestni vinári tvrdia, že jedinečné pôdne a klimatické podmienky vytvárajú ideálne prostredie pre pestovanie vysokokvalitného hrozna. Senické víno sa vyrába z autentických odrôd dopestovaných v okolitých viniciach a jeho chuť je výnimočná. Odborníci predpovedajú, že Senické víno bude dôstojným konkurentom Skalického rubínu a časom si vybuduje rovnako silnú povesť.

Senické víno Autor: NaZahori.sk

Nové produkty prelomovým momentom

Predstavitelia Oblastnej organizácie cestovného vzruchu Záhorie a Kopanice sú presvedčení, že uvedenie Senickej okrúhlice a Senického vína na trh bude prelomovým momentom pre rozvoj cestovného ruchu v regióne.

Plánujeme rozsiahlu marketingovú kampaň, ktorá pritiahne pozornosť nielen domácich, ale aj zahraničných návštevníkov. Veľké nádeje sa vkladajú do nových pracovných miest a ekonomického rastu, ktoré by mali tieto produkty priniesť,“ uviedol výkonný riaditeľ OOCR Martin Lidaj.

Senica sa zaradí medzi top gastro a vínne destinácie

Ostáva len dúfať, že Senická okrúhlica a Senické víno naplnia očakávania a stanú sa novými klenotmi v korune záhorského regiónu. Ak sa to podarí, Senica sa zaradí medzi top gastro a vínne destinácie na Slovensku, čo by bolo vskutku pozoruhodné. Pravdou však je, že tento článok je len fikcia, ako vlastne aj samotná Senická okrúhlica a Senické víno. A my vám prajeme krásny Veľkonočný pondelok a najmä 1. apríl.

Tlačová správa

Recent Posts

📺BSK: Aké zmeny prináša novela stavebného zákona?

Od 1. apríla 2024 nadobudla účinnosť novela stavebného zákona, ktorá prináša viaceré dôležité zmeny. So…

3 hodiny ago

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

24 hodín ago

Aktuálne: Nikolasa z Myjavy obvinili za šírenie poplašnej správy

V rámci včerajšieho poobedia (7.5.2024) polícia na linke 158 zaznamenala oznam o nachádzajúcej sa bombe…

1 deň ago

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

1 deň ago

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

1 deň ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

1 deň ago