Categories: Borský Mikuláš

Skaličan Milan Rízek sa dopoludnia venoval pacientom a poobede skončil druhý na pretekoch v Búroch

Päťdesiaty prvý ročník Záhoráckej dvadsiatky v chôdzi, najstarších chodeckých pretekov na Slovensku, ktoré boli zároveň majstrovstvami SR, vyhral v Borskom Mikuláši v hlavnej kategórii mužov na 10 km premiérovo Miroslav Úradník z banskobystrickej Dukly časom 42:13 min pred skalickým veteránom Milanom Rízekom (44:28) a ďalším chodcom Dukly Ľubošom Machníkom (53:07). 

Informuje o tom Slovenský atletický zväz (SAZ) na svojej stránke www.atletika.sk.

Záhorácka dvadsiatka v Borskom Mikuláši sa mala pôvodne konať už 23. mája, no pre koronavírusovú pandémiu ju presunuli na 3. október. Uskutočnila sa však o tri dni skôr. Organizátori z JC Borský Mikuláš a obce Borský Mikuláš na čele so starostom Róbertom Macekom a riaditeľom pretekov Romanom Gazárekom promptne zareagovali na sprísňovanie opatrení v súvislosti s druhou vlnou pandémie od 1. októbra a v poslednom možnom termíne usporiadali preteky ešte podľa pôvodného plánu. Napriek expresnému presunu (rozhodlo sa o tom v pondelok večer) podujatia zo soboty na stredu sa na „Búroch“ zišla veľmi solídna účasť chodcov z celého Slovenska.

Vicemajster Slovenska, 42-ročný Skaličan Milan Rízek, prišiel do Borského Mikuláša priamo z práce v skalickej nemocnici, kde pracuje ako masér na rehabilitačnom oddelení. „V práci som si vybral pol dňa dovolenky. Ďakujem vrchnej sestre, že mi to umožnila. Dopoludnia som sa ešte venoval pacientom, no a popoludní som už bojoval na Búroch o medaily. Som rád, že som napriek hektike nechýbal, veď na Záhoráckej dvadsiatke štartujem takmer pravidelne od roku 2005,” tvrdil chodecký fanatik, ktorý na svoj šport nedá dopustiť: “Pri chôdzi ma ešte aj v tomto veku drží dobrá partia a tiež to, že šport  ma napĺňa. Vďaka nemu si prečistím hlavu.“

VÝSLEDKY

MUŽI (10 km/M-SR): 1. Úradník (ŠK Dukla o. z. B. Bystrica) 42:13, 2. Rízek (AŠK Skalica) 44:28, 3. Machník (Dukla) 53:07.

ŽENY (10 km/M-SR): 1. Žárska (Dukla) 50:57, 2. Burzalová (AK Spartak Dubnica) 53:27, 3. Hačundová (MŠK Borský Mikuláš) 53:52.

JUNIORI (10 km/M-SR): 1. D. Kováč (ŠK ŠOG Nitra) 43:58, 2. Mencel (AK ZŤS Martin) 50:03, 3. Duda (ŠK BCF Dukla B. Bystrica) 50:48.

JUNIORKY (10 km/M-SR): 1. K. Devaldová 52:37, 2. Hakulinová (obe Slávia TU Košice) 55:43, 3. Brnáková (ŠK BCF Dukla) 1:01:55.

VÍŤAZI ĎALŠÍCH KATEGÓRIÍ:

PRÍPRAVKA/DIEVČATÁ (1 km): Lasicová (MŠK Borský Mikuláš) 5:13, PRÍPRAVKA/CHLAPCI (1 km): Filípek (MŠK Borský Mikuláš) 5:41, NAJMLADŠIE ŽIAČKY (1 km): Pernická (ŠK BCF Dukla) 4:56, MLADŠÍ ŽIACI (2 km): Š. Bátovský (ŠK BCF Dukla) 10:49, MLADŠIE ŽIAČKY (2 km): Kusá (AK ZŤS Martin) 10:22, STARŠÍ ŽIACI (3 km): J. Bátovský (ŠK BCF Dukla) 13:33, STARŠIE ŽIAČKY (3 km): Dudová (AK ZŤS Martin) 14:57, VETERÁNKY: Urminská (AK Bojničky) 28:32.

Viac TU: https://www.atletika.sk/na-51-rocniku-zahorackej-dvadsiatky-v-chodzi-triumfy-a-tituly-majstrov-sr-pre-uradnika-a-zarsku 

Redakcia

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

5 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

7 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

8 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

15 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago