Categories: Skalica

Skaličania porazili Humenné v predĺžení, rozhodol Vaškovič

Hokejisti Skalice privítali v domácom stretnutí Humenčanov.

HK Skalica – MHK Humenné 6:5 po pr. (3:1, 1:3, 1:1, 1-0)

Góly a asistencie: 6. Jaša (Jurák, Pač), 13. Štumpf (Jaša, Jurák), 19. Jaša (Štumpf, Janík), 35. Škápik (Vaškovič, Mowrey), 43. Vaškovič (Škápik, Mowrey), 62. Vaškovič (Škápik, Jaša)  – 8. Baláž (Vrábeľ, Jokeľ), 22. Vaško (Buraľ), 30. Buraľ (Bylina, Vrábeľ), 36. Bylina (Solomonchak, Pavúk), 52. Babinets (Michalčin, Cibák)

HK Skalica: Trutt – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Kotzman, Straka, Mrázik, Hílek – Kutálek, Hujsa, Vaškovič – Štumpf, Jaša, Jurák – Okoličány, Dufek, Trnka – Janáč, Mowrey, Kniazev.

MHK Humenné: Sidor – Ondrej, Buraľ, Pavúk, Mačkovič, Michalčin, Cibák, Kamenický, Krempaský – Solomonchak, Bylina, Mikula – Vaško, Babynets, Fedorko – Jokeľ, Vrábeľ, Baláž – Markuš, Hudák, Majerník.

Rozhodcovia: Valachovič, Jurgat – Junek, Frimmel

Divákov: 583

Napriek tomu, že hostia prišli na duel tesne pred začiatkom, nenechalo to na nich stopy a v úvode boli domácim vyrovnaným súperom. Skaličania sa dostali do vedenia v presilovej hre, keď sa po prihrávkach Juráka a Pača presadil prvýkrát v zápase Jaša. Záhorákom vedenie dlho nevydržalo, a už o dve minúty sa po nenápadnej akcii presadili aj Humenčania. Puk šikovne tečoval tesne pred Truttom Baláž. Domáci sa po druhýkrát dostali do vedenia zásluhou Štumpfa, ktorý prekonal Sidora po druhýkrát. Hostia sa dostali do niekoľkých nádejných príležitostí, ale vyrovnať sa im nepodarilo. A tak udrelo na druhej strane, keď sa k dorážke dostal Jaša a strelil svoj druhý gól v stretnutí.

Druhá tretina začala aktivitou hostí, ktorý sa už v 22. minúte dočkali kontaktného gólu, keď sa dvojica Vaško – Buraľ dostal do prečíslenia a prvý menovaný trafil odkrytý kút skalickej bránky. V polovici stretnutia sa skóre vyrovnalo, keď sa v presilovej hre najlepšie zorientoval pred Truttom Buraľ. V 35. minúte sa Skaličania opäť dostali do vedenia, keď aj Záhoráci využili výhodu o jedného hráča. Ale ich radosť netrvala dlho, lebo o necelú minútu prepadli v početnej výhode, a hosťujúci Bylina opäť vyrovnal.  Po druhej časti sa išlo do kabín za nerozhodného stavu.

Záverečná tretina lepšie začala pre domácich, keď už v úvode tretej minúty strhol opäť vedenie pre Záhorákov Ľubo Vaškovič. Lenže hostia bojovali a v polovici stretnutia nastrelil žrď Mikula a o dve minúty už bolo vyrovnané. Presadil sa šikovným tečom pred bránkou Babinets po strele Michalčina. Keď päť minút pred koncom nedal z vyloženej šance Štumpf, išlo sa do predĺženia. V ňom získali výhodu presilovej hry Záhoráci a po pár sekundách rozhodol o víťazstve Skaličanov Vaškovič.

Vlado Miček

Recent Posts

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

3 hodiny ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

4 hodiny ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

5 hodín ago

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

7 hodín ago

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

9 hodín ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

11 hodín ago