Categories: Skalica

Skalický triumf zásluhou trojgólového Hašu

MFK Skalica so Spišskou Novou Vsou zvládla úlohu favorita aj zásluhou Romana Haša s hetrikom.

MFK SKALICA 4:0  FK NOVES SPIŠSKÁ NOVÁ VES

Jozef Kostelník (tréner MFK Skalica): “Som rád, že sme tento zápas zvládli. Súper proti nám nastúpil s troma obrancami a piatimi záložníkmi. Dobre prehusťovali priestor pred šestnástkou. V prvom polčase sa nám podarilo dvakrát prejsť cez pozornú obranu hostí a dali sme dva góly. V druhom polčase sme kontrolovali hru a mali sme aj ďalšie šance. Pred koncom zápasu sme pridali ďalšie dva góly. Na niektorých našich chlapcoch bolo vidieť únavu z posledného ligového zápasu.”

 MFK Skalica

Fišan – Švrček, Majerník (C), Szöcs, Mizerák, Sombat (73. Majtán), Opiela (57. Tomovič), Šebesta, Hlavatovič, Haša, Dolný (76. Jakubek)

FK NOVES Spišská N. Ves

Huszárik – Baranyi, Lazarus, Sedláček (C), Kunzo, Zekucia (90. Kačír), Kováč, Sirko, Ferenc, Šoltés (86. Mazúr), Reľovský (46. Martinko)

Góly: 9. Dolný, 45., 84. a 88. Haša

Počet divákov: 412

Rozhodcovia: Gemzický – Poláček, Zemko 

foto: Vlado Miček

Skaličania sa do svojho súpera pustili aktívne, dokázali si vytvoriť tlak, ale niekoľkokrát ich zastavilo postavenie mimo hry. Ale v 10. minúte to už domácim vyšlo, Sombat si zbehol po pravom krídle, poslal prudkú loptu do šestnástky a Dolný nemal problém otvoriť skóre. Aj v ďalšom priebehu sme si udržiavali aktivitu na našich kopačkách a hostia sa len ojedinele dostávali na našu polovicu. Najviac vzruchu v našej šestnástke priniesla 29. minúta, keď po súboji zostal ležať hosťujúci hráč a rozhodca mu za simulovanie ukázal žltú kartu. V ďalšom priebehu sme už opäť pevne prevzali opraty do svojich rúk a pripravili si niekoľko nádejných situácií. Najväčšiu mal Haša v 40. minúte, keď jeho strelu z námahou vytesnil hosťujúci Huszárik. Čo sa Hašovi nepodarilo vtedy, podarilo sa mu v samom závere polčasu, keď si nabehol na center Sombata, ktorý premenil na druhý presný zásah a podobne ako s Pohroním strelil gól do šatne.

Aj druhý polčas sme začali aktívne, ale Dolný mieril nad a Hlavatoviča prihrávka nenašla voľného Hašu. V 50. minúte sa k strele dostal striedajúci Martinko, ale Fišan bez problémov kryl. O minútu neskôr po centri Švrčka mieril mimo Šebesta. V 61. minúte bol blízko ku gólu Szöcs, ale v gólovej príležitosti ho zastavilo postavenie mimo hry. V 65. minúte vyšla kombinačná akcia, na ktorej konci bol Haša, ale jeho strela z hranice šestnástky nemala presnosť. V 68. minúte dostal výbornú loptu Hlavatovič, obišiel si aj gólmana, ale z uhlu trafil iba žrď. Ďalšiu veľkú šancu mal Hlavatovič v 72. minúte, keď sa na polovici výborne uvoľnil Haša, vyslal po strane Sombata, ktorý našiel Hlavatoviča, ale ten sklzom nedokázal loptu presne usmerniť. V 81. minúte centroval Mizerák, ale striedajúci Jakubek hlavičkoval mimo. V 84. minúte sa lopta dostala k Hašovi, obrana ustupovala a tak sa skalický útočník rozhodol vystreliť a bol z toho tretí presný zásah. Haša bol aj naďalej pri chuti a po jednom z rohov sa k nemu dostala lopta a aj s pomocou teče súpera dovŕšil hetrik.

TABUĽKA

 zdroj: mfkskalica.sk a NaZahori.sk

Vlado Miček

Recent Posts

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

3 hodiny ago

Aktuálne: V tuneli Sitina zrážka viacerých áut smerom na Záhorie

Na diaľnici D2 v Tuneli Sitina smerom do Lamača sa v ľavom pruhu zrazilo viacero…

5 hodín ago

Sviatočný deň aj parným rušňom Mazutka k Plaveckému hradu

Vlak s historickým parným rušňom Mazutka bude vypravený v Bratislave. Trasa povedie Záhorím cez Zohor, Lozorno,…

10 hodín ago

Myjava: Na hasičskom dni predstavia zrekonštruovanú Tatru 2630

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) Jána Mihálika Myjava, OZ Myjavská hasičská história, ostatné dobrovoľné hasičské zbory…

11 hodín ago

Aktuálne: Opakovaná hrozba výbušninou uzatvorila školu v Marianke

Aktualizácia: Počet bombových hrozieb rastie, NAKA preveruje viac ako 1300. O obsahu mailu informoval portál…

12 hodín ago

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

1 deň ago