Categories: Skalica

Škôlkári zo senického a skalického okresu naberajú schopnosti učiť sa metódou I’mOriginal

Deti zo senického a skalického okresu na Záhorí, navštevujúce celkom 54 materských škôl, sa v posledných dňoch začínajú vzdelávať aj za pomoci programu, ktorý rozvíja ich vlastné schopnosti učiť sa.

Zapojením vzdelávaciemu programu „I’mO” (I’mOriginal), ktorý škôlkam zabezpečil Záhorácky klub podnikateľov, deti získavajú nové návyky pre samostatné a efektívne učenie sa. Lekcie zahŕňajú čítanie a počúvanie s porozumením, tvorenie i dedukciu. U detí tieto techniky prinášajú pozitívny posun v sústredení, predstavivosti, priestorovom videní, kreativite a komunikácii. 

,,Deti si program veľmi obľúbili a radi s ním pracujú. Aj my učitelia sme vďační za tento program, ktorý je výbornou inšpiráciou a motiváciou aj pre nás. Vidíme, že aj iným „moderným” spôsobom sa môžu deti rozvíjať a vzdelávať,” uviedla Marcela Vymislická, riaditeľka Materskej školy Koválov.

Zakladatelia Záhoráckeho klubu podnikateľov si dali za cieľ podporovať nielen svojich kolegov, ale začať už od najmenších spolubývajúcich v regióne. ,,Po pravidelných raňajkách pre podnikateľov, rôznych vzdelávacích seminároch a obdobných aktivitách sme mali potrebu začať sa venovať regiónu komplexnejšie, a preto sme začali pri najnižšom stupni, aby sme obohatili prípravu týchto detí pred vstupom do prvej triedy v škole,” vysvetlil zmysel projektu spoluzakladateľ Záhoráckeho klubu podnikateľov Martin Vach.

Vzdelávacia metóda, pri ktorej členovia regionálneho biznis klubu odovzdávajú zástupcom materských škôl oficiálnu licenciu s predplatným na jeden rok, dosahuje úspech aj u detí s poruchami učenia a správania (ako napr. dyslexia, dysgrafia, dysortografia, ADHD, ADD, Aspergerov syndróm) a taktiež u detí sociálne znevýhodnených.

,,Väčšina z nás v Záhoráckom klube podnikateľov  sme rodičmi. Uvedomujeme si, že každé dieťa je iné. Je dôležité, aby malo každé dieťa rovnaké možnosti, rovnakú štartovaciu čiaru. Týmto projektom sa k tomu priblížime,” doplnil Martin Kadlec zo Záhoráckeho klubu podnikateľov. 

I’mOriginal – vzdelávací program, ktorým škôlky disponujú, je slovenský projekt. 

 

Tlačová správa

Recent Posts

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

9 hodín ago

Aktuálne: Nikolasa z Myjavy obvinili za šírenie poplašnej správy

V rámci včerajšieho poobedia (7.5.2024) polícia na linke 158 zaznamenala oznam o nachádzajúcej sa bombe…

10 hodín ago

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

13 hodín ago

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

14 hodín ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

18 hodín ago

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

1 deň ago