Skalica

Špeciálny balíček vyšetrení ženám aj v skalickej nemocnici za 56 eur

Mesiac marec je v laboratóriách AGELLAB venovaný ženám a ich zdraviu. Špecializovaný balíček vyšetrení Zdravie ženy za zníženú cenu aj v skalickej nemocnici ponúka ženám odpoveď na otázku, či je ich celkové zdravie v dobrej kondícii.

https://www.nazahori.sk/2023/03/07/agel-ziadala-v-plane-obnovy-financie-pre-skalicku-nemocnicu-v-sume-27-milionov-eur/

Do konca marca za zníženú cenu 56 €

Špecializované laboratórne vyšetrenie Zdravie ženy môžete aj darovať. Až do konca marca je k dispozícii za zníženú cenu 56 €.

 „Komplexné vyšetrenie Zdravie ženy je určené pre ženy po tridsiatke, ktoré chcú mať prehľad o svojom celkovom zdraví. Zo vzorky krvi, moču a stolice dokážeme odborne analyzovať mnohé ukazovatele, ktoré môžu neskôr indikovať zmeny v obehovej sústave, obličkách, pečeni, štítnej žľaze či štruktúre kostí,“ uvádza riaditeľka odboru laboratórií AGELLAB Ing. Elena Gaboňová.

Vyšetrenie analyzuje krvný obraz, funkciu pankreasu, obličiek, pečene či hladinu cukru, tukov, hormónov štítnej žľazy a hodnoty minerálov. Okrem toho sa laboratórium bližšie pozrie aj na prípadný výskyt krvi v stolici, metabolizmus kostí a tiež preskúma, či v tele neprebieha skrytý zápal.

zdroj: Agel

Množstvo ochorení sa prejavuje ako dôsledok stresu, iné prichádzajú s vekom alebo životným štýlom. Už dávno navyše neplatí, že ženské a mužské telo je rovnaké. Výskumy opakovane potvrdzujú, že pohlavie ovplyvňuje nielen to, aké choroby sa u pacienta prejavia, ale aj to, v akej forme.

Ženy pred rozvojom mnohých ochorení navyše chráni aj hormón estrogén, z dôvodu čoho sa u žien diagnostikujú kardiovaskulárne ochorenia často až s nástupom menopauzy. Podstatne sa na ženskom tele podpíše i tehotenstvo, preto netreba brať na ľahkú váhu ani úbytok dôležitých minerálov. 

„So stúpajúcim vekom sa u žien častejšie objavujú a diagnostikujú kardiovaskulárne ochorenia, cukrovka, gynekologické problémy a nádorové ochorenia. Pri všetkých je mimoriadne dôležitá prevencia a s ňou spojená včasná diagnostika, ktorá dokáže zvrátiť priebeh choroby a dáva možnosť siahnuť po šetrnejšej liečbe, čo citeľne skvalitní život ženy,“ uzatvára Gaboňová.

Tlačová správa

Recent Posts

Častkov oslávi 630. výročie svojej prvej písomnej zmienky

630. výročie Častkova. Najstaršia písomná zmienka o obci pochádza z roku 1394, keď uhorský kráľ…

26 minút ago

Vesna otvorí vodácku sezónu na Baťáku v Skalici

Tento rok Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj zapožičiava Vesnu na otváranie vodáckej sezóny…

5 hodín ago

Senická tržnica už bude otvorená každý deň

Mestská tržnica Senica: Od pondelka 29.apríla 2024 sú na tržnici predajcovia každý deň, nielen soboty.…

6 hodín ago

Zrážka troch áut na D2, rátajte so zdržaním od Záhoria

Nehoda na D2: Na diaľnici pred tunelom Sitina v smere od Lamača sa v ľavom…

10 hodín ago

Záhorie: 20+1 miest, ktoré by ste mali navštíviť

Ak rozmýšľate, ktoré miesta by ste na Záhorí nemali vynechať v plánoch na tento rok, ponúkame…

10 hodín ago

Jazda veteránov zo Záhorskej Bystrice cez Marianku a Stupavu

Milovníci veteránov sa 1. mája 2024 potešia. Klub veteránov organizuje Zraz veteránov a spanilú jazdu…

12 hodín ago