Stupava

Stupavské hádzanárky uspeli na palubovke Bánoviec

Ženy HC Tatran Stupava zvíťazili na palubovke Bánoviec nad Bebravou, keď o svojom víťazstve rozhodli po vyrovnanej prvej časti v nástupe do druhého polčasu.

HK Sokol Bánovce n/B – HC Tatran Stupava 24:27

(12:13)

Zostava a góly HC Tatran Stupava: Porubská – Griffits, Bečirhodzić 5/1, Bahorecová 3, Kovácsová 6, Galková 4/2, Rudincová 1, Sobotová, Palušová 2, H. Karkušová 3, Tornócziová 3, tréner: P. Olšavský, vedúci mužstva Branislav Lorenc.

Priebeh zápasu

Aj keď skóre otvorili domáce hádzanárky v 2. minúte, úvod stretnutia patril hráčkam zo Záhoria. V 14. minúte po presnom zásahu Galkovej už viedli 7:3. Lenže prišli dve vylúčenia v krátkom slede a domáce vycítili šancu na návrat do zápasu. V 25. minúte s dotiahli na dva góly a keď hostky v záverečnej päťminútovke nepremenili dva sedemmetrové hody, do kabín sa išlo za tesného vedenia Stupavčaniek 13:12.

Tým ale vyšiel výborne nástup do druhého polčasu. Napriek vylúčeniu hneď v prvej minúte, dokázali prvých sedem minút tejto časti vyhrať 5:1 a odskočiť súperkám na 18:13. Aj keď sa domáce snažili, mali nebezpečnú zbraň, ktorou bola Zuzana Galková, s 14 gólmi najlepšia strelkyňa zápasu. V závere sa im ešte podarilo znížiť, ale na viac ako tri góly sa nepriblížili. A tak si Stupava napokon pripísala víťazstvo 27:24.

Hlas po zápase

Peter Olšavský, tréner HC Tatran Stupava: „Musím dievčatá pochváliť, že k zápasu pristúpili zodpovedne. Napriek tomu sme sa nevyhli hluchým úsekom. Najmä v 1. polčase sme sa nevedeli dostať do tempa, ale v druhom, keď sme navýšili náskok, sme už začali hrať pohodovejšie. Všetky hráčky si z chuti zahrali, s hrou som spokojný, najmä s poňatím v ofenzíve. Trochu som sa obával, ako sa nám bude dariť v útoku, keďže za Bánovce chytá bývalá reprezentačná brankárka Škvareninová, ale hráčky sa s tým vyrovnali. Dôležité je, že dva body, pre ktoré sme išli, sme aj získali. Bola to previerka pred ďalším zápasom, ktorý nás čaká už túto sobotu od 18.00 h v Stupave proti Prešovu, ktorý patrí do vrchnej štvorky.

Vlado Miček

Recent Posts

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

9 hodín ago

Aktuálne: Nikolasa z Myjavy obvinili za šírenie poplašnej správy

V rámci včerajšieho poobedia (7.5.2024) polícia na linke 158 zaznamenala oznam o nachádzajúcej sa bombe…

11 hodín ago

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

14 hodín ago

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

14 hodín ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

19 hodín ago

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

1 deň ago