Categories: Šaštín - Stráže

Trnavská župa otvorila dotačnú výzvu v objeme pol milióna eur

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) otvoril dotačnú výzvu na podporu regionálneho rozvoja v objeme pol milióna eur.

Žiadosti o poskytnutie dotácie vo výške od 3-tisíc eur do 50-tisíc eur je možné podať do 30. novembra 2021.

„Na podporu regionálneho rozvoja a turizmu sme vyčlenili 500-tisíc eur. Aj týmto spôsobom podporíme kvalitné nápady, ktorých uskutočnenie prispeje k zlepšeniu podmienok pre obyvateľov a návštevníkov Trnavského kraja. Schému pre rok 2022 sme otvorili už teraz na konci roka 2021, pretože máme záujem zrýchliť proces prideľovania dotácií a vytvoriť väčší priestor na realizáciu projektov v budúcom roku,” povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

O finančnú podporu môžu žiadať miestne akčné skupiny, oblastné organizácie cestovného ruchu, občianske združenia, združenia právnických osôb či neziskové organizácie. Žiadateľ musí zabezpečiť spolufinancovanie projektu z vlastných, respektíve iných zdrojov vo výške minimálne 10% z celkových finančných nákladov projektu.

Výzva je zacielená na podporu všeobecne prospešných služieb alebo verejnoprospešných projektov, respektíve podnikania a zamestnanosti na území Trnavského kraja. Zameraná je aj na rozvoj cestovného ruchu v regiónoch alebo na zvyšovanie atraktivity národných kultúrnych a prírodných pamiatok, ale aj na vývoj a realizáciu aplikácií v oblasti zlepšenia kvality života v regiónoch. 

„V rámci uplynulej výzvy sa v tomto roku realizovalo 19 projektov, ktoré uspeli v konkurencii 112 žiadostí. Jedným z nich je obnova vstupu do baziliky v Šaštíne- Strážach, ktorá zahŕňala reštaurovanie historickej dvernej výplne a konštrukcie. Zrealizovaný bol aj projekt rekonštrukcie výpadovej brány na hrade Dobrá Voda a vybudovanie altánku pre návštevníkov v jeho blízkosti. V Kaštieli Esterházyovcov v Tomášikove boli s našou finančnou pomocou vybudované pamätné priestory, “uviedol príklady zrealizovaných nápadov župan Viskupič.

Elektronický formulár so žiadosťou o dotáciu je zverejnený na webovej stránke župy. O pridelení dotácie žiadateľom rozhodne krajské zastupiteľstvo začiatkom budúceho roka na návrh hodnotiacej komisie. Úspešné projekty sa budú realizovať počas roka 2022. 

Tlačová správa

Recent Posts

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

1 hodinu ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

2 hodiny ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

3 hodiny ago

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

5 hodín ago

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

7 hodín ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

9 hodín ago