Categories: Senica

Trnavská župa vyhlásila výzvu na podporu regionálneho rozvoja aj na Záhorí

Zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja rozhodlo v stredu 30. septembra 2020 o vyhlásení výzvy na podávanie žiadostí na podporu regionálneho rozvoja v roku 2021. 

V grantovej schéme je na tento účel vyčlenených spolu 500 tisíc eur, pričom výška dotácie sa pohybuje od 3 000 do 50 000 eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra 2020 a o ich schválení by sa malo rozhodovať na prvom budúcoročnom zasadnutí zastupiteľstva.

„Výzva je zameraná na podporu projektov, ktoré zvyšujú atraktivitu územia kraja, čím prispievajú k rozvoju zážitkového turizmu. Aj touto formou chceme až pol miliónom eur pomôcť subjektom pôsobiacim v oblasti cestovného ruchu, ktoré sú aktuálne ťažko skúšané koronakrízou,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Cieľom župy je tiež zviditeľniť producentov regionálnych produktov a rozšíriť ich rady. Podporu je možné získať aj na obnovu a zavedenie turistického a cykloturistického značenia, ako aj vývoj mobilných aplikácií. Peniaze sú určené aj na propagáciu a zveľadenie kultúrneho dedičstva.

Medzi oprávnených žiadateľov patria miestne  akčné  skupiny, oblastné  organizácie cestovného ruchu, občianske združenia či neziskové organizácie.

Vďaka dotácií z minuloročnej výzvy bol zatraktívnený napríklad rekreačný areál Kunovskej priehrady. V členských obciach Miestnej akčnej skupiny Stará Čierna voda zas boli vybudované detské ihriská a vonkajšie športoviská. V naj-navštevovanejších športových a voľnočasových rezortoch na Žitnom ostrove pribudli informačno-komunikačné totemy. Na hradoch Korlátko a Dobrá voda bol uskutočnený archeologický výskum. S podporou trnavskej župy bola tiež zrekonštruovaná časť kaštieľa v Jablonici.

 

Tlačová správa

Recent Posts

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

1 hodinu ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

2 hodiny ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

12 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

13 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

23 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

24 hodín ago