TTSK

TTSK: Chceš byť stážistom na Trnavskej župe? Neváhaj a prihlás sa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spúšťa druhý ročník plateného stážového a mentoringového programu Mladí na úrade. Prihlásiť sa do trainee programu, ktorý bude trvať takmer celý rok 2023, je možné do 14. decembra 2022.

Zapájanie mladých do verejného diania

Cieľom župy je pokračovať v zapájaní mladých ľudí do verejného diania a vo vytváraní príležitostí pre študentov univerzít a vysokých škôl na získanie praxe už počas štúdia. „Ôsmim šikovným študentom sme umožnili nazrieť do zákulisia župy. Veľmi ma teší, že práve náš úrad prispel k budovaniu základov ich kariéry a uplatneniu sa v živote aj v spoločnosti. Sme pritom otvorení aj ďalšej spolupráci s nimi. Na základe dobrej skúsenosti otvárame ďalší ročník trainee programu. Študentom opäť ponúkneme možnosť nadobudnúť skúsenosti na viacerých organizačných útvaroch a pomôžeme im, aby zistili, čo ich napĺňa a čomu sa chcú profesionálne venovať,“ povedala riaditeľka Odboru ľudských zdrojov Dušana Sadloňová.

Pre ktorých študentov je stáž určená?

Do nového ročníka sa môžu záujemcovia prihlásiť do 14. decembra 2022, a to prostredníctvom e-mailu na adresu ludske.zdroje@trnava-vuc.sk. Program je otvorený pre držiteľov štatútu študenta dennej formy vysokoškolského štúdia, nie však v končiacom ročníku. Župa študentom ponúka finančnú motiváciu 5 eur za odpracovanú hodinu s tým, že maximálny odpracovaný čas za týždeň je 20 hodín.

V prvom ročníku sa zapojilo 8 študentov

Do prvého ročníka programu bolo zapojených osem študentov, ktorým zamestnanci viacerých organizačných útvarov Úradu TTSK priblížili fungovanie a aktivity župy. Študenti naberali pracovné skúsenosti na odboroch a oddeleniach úradu v oblasti verejných politík, financií, ľudských zdrojov, práva a sťažností, prevádzky úradu, nakladania s majetkom i stratégií a projektov.

Ako uviedla absolventka trainee programu Anna Mária Hlbocká, „moje celkové dojmy sú veľmi pozitívne. Vidieť svet úradu zvnútra bola obrovská skúsenosť, ktorá ma mnohému naučila. Prešla som viacerými útvarmi a vďaka tomu si viac uvedomujem, akým smerom sa bude uberať moja profesionálna kariéra. Zdokonalila som sa tak v písomnej, ako i vo verbálnej komunikácii a získala som napríklad prehľad o recruitingovom procese zo strany zamestnávateľa. Páčilo sa mi, že pri riešení aktuálnych otázok sa využívajú rôzne moderné metódy práce a každý sa snaží o ich zlepšovanie.“

Všetky informácie pre záujemcov zverejnila župa na webovej stránke župy.

Tlačová správa

Recent Posts

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

11 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

23 hodín ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago

1. máj sviatok práce

Sviatok práce alebo aj 1. máj je medzinárodný sviatok pracujúcich. História sviatku sa začala písať pred 137 rokmi,…

2 dni ago