Categories: Skalica

TTSK: Hlasovanie o podpore projektov z participatívneho rozpočtu aj na Záhorí

Medzi 2. a 15. novembrom 2020 prebieha hlasovanie o podpore projektov z participatívneho rozpočtu trnavskej župy. V rámci jeho druhého ročníka si ľudia môžu vybrať minimálne tri spomedzi 105 projektov.

Online hlasovania sa môžu jedenkrát zúčastniť všetci obyvatelia trnavskej župy vo veku 15 a viac rokov na webovej stránke www.tvorimekraj.sk.

„Nadväzujeme na úspešný premiérový ročník participatívneho rozpočtu, ktorý sme ako prvá župa plnohodnotne zrealizovali. Vťahujeme tak obyvateľov do diania a rozhodovania v našej župe. Aj tým napĺňame koncept otvoreného vládnutia a najmä motto „Spolu tvoríme kraj“,” povedal Jozef Viskupič, trnavský župan. 

Do druhého ročníka Participatívneho rozpočtu trnavskej župy bolo prihlásených celkom 154 projektov, z ktorých podmienky a charakter participatívnosti splnilo 105. Online hlasovanie verejnosti o ich podpore má 50-percentnú váhu pri rozhodovaní. Druhú polovicu tvorí hlasovanie členov deliberatívnych fór v rámci verejného zvažovania projektov, ktoré už prebehlo.

Celkový objem finančných prostriedkov vyčlenený v prebiehajúcom ročníku participatívneho rozpočtu je  250 tisíc eur. Maximálna podpora jedného projektu je 5 tis. eur, pričom realizácia projektov je naplánovaná na rok 2021.

Okres Senica

V druhom ročníku Participatívneho rozpočtu Trnavskej župy bolo pre okres Senica vyčlenených 27 tisíc eur. Celkovo nám bolo zaslaných 14 projektov, z ktorých charakter participatívneho rozpočtu splnilo 8. Predkladatelia týchto projektov žiadajú o sumu vyše 35 tisíc eur.

Hlasuj TU: https://tvorimekraj.sk/projekty-2020/senica-2020/

 

Okres Skalica

V druhom ročníku Participatívneho rozpočtu Trnavskej župy bolo pre okres Skalica vyčlenených 21 tisíc eur. Celkovo nám boli zaslané iba 3 projekty, z ktorých charakter participatívneho rozpočtu splnili všetky. Predkladatelia týchto projektov žiadajú o sumu takmer 14 tisíc eur. 

Hlasuj TU: https://tvorimekraj.sk/projekty-2020/skalica-2020/ 

V prvom ročníku Participatívneho rozpočtu trnavskej župy bolo v roku 2019 doručených viac ako 100 projektov, pričom realizovaných bolo viac ako 60 z nich. Do online hlasovania o rozdelení 250 tisíc eur sa zapojilo viac ako 17 tisíc hlasujúcich vyše 55 tisíc hlasmi. 

Redakcia

Recent Posts

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

3 minúty ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

1 hodinu ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

8 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

19 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago