Categories: Plavecký Štvrtok

Policajtom unikal cestou z Plaveckého Štvrtka smerom na Láb, skončil s prevráteným vozidlom

Policajti hliadky PMJ počas včerajšieho dňa 1.11.2020 vykonávali hliadkovú službu v obci Plavecký Štvrtok, kde spozorovali vodiča protiidúceho motorového vozidla zn. Ford Focus, ktorý náhle odbočil bez použitia znamenia o zmene smeru jazdy. 

NaZahori o tom informuje Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Z dôvodu porušenia ustanovení zákona o cestnej premávke sa policajti rozhodli vodiča predpísaným spôsobom, za použitia výstražného zvukového a svetelného znamenia, zastaviť a podrobiť kontrole. 

Vodič však na výzvu policajtov s vozidlom nezastavil a vysokou rýchlosťou začal unikať po Hlavnej ulici smerom do obce Láb. Policajti po celý čas prenasledovania vozidla vyzývali vodiča k zastaveniu. Vodič aj napriek tomu výzvy policajtov nerešpektovala bezohľadnou jazdou ohrozoval život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky, pričom pokračoval v jazde smerom na nespevnenú cestu vedúcu k jazeru. Tu vodič nezvládol vedenie motorového vozidla, dostal šmyk a vozidlo sa prevrátilo na bok.

Policajti sa po pristúpení k vozidlu najskôr presvedčili, či vodič a jeho ďalší dvaja spolujazdci neutrpeli žiadne zranenia. Následnou kontrolou bolo zistené, že vodič má odobraté  vodičské oprávnenie a tiež uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Preto policajti muža obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie. 

“Po vykonaní potrebných úkonov poverený príslušník vzniesol 36-ročnému Lukášovi z Malaciek obvinenie z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a umiestnil ho do cely policajného zaistenia. Vec sa realizuje v tzv. superrýchlom konaní. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému za takéto konanie trest odňatia slobody až na dva roky” dopĺňa krajská hovorkyňa.

 

Policajné správy

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

4 hodiny ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

5 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

7 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

8 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

18 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

19 hodín ago