Senica

TTSK: Zmena regionálnej bus dopravy aj MHD Senica

Arriva v TTSK: Počas jarných prázdnin bude regionálna autobusová doprava v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) a mestská autobusová doprava v mestách Trnava, Piešťany, Senica a Hlohovec, ktorú zabezpečuje spoločnosť ARRIVA Trnava, premávať v prázdninovom režime. NaZahori.sk o tom informovala spoločnosť Arriva Trnava.

Ide o plánovanú zmenu, ktorá je každý rok súčasťou cestovných poriadkov a cestujúcich o nej informujú značky uvedené pod číslom spoja. „Verejnou dopravou sa naši obyvatelia dostanú za voľnočasovými aktivitami aj počas jarných prázdnin. Prvý marcový týždeň v Trnavskom kraji sa bude okrem jarných prázdnin niesť v znamení Týždňa slovenských knižníc, čo prinesie bohatý program v župných knižniciach. Rozličné aktivity pripravili aj ďalšie kultúrne inštitúcie v našej zriaďovateľskej pôsobnosti. Podujatia sú zamerané aj na deti, vďaka čomu si môžu zaujímavo vyplniť voľný čas a oddýchnuť od školských povinností,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Prázdninový režim bus dopravy

Od pondelka 4. marca 2024 do piatku 8. marca 2024 zabezpečí spoločnosť ARRIVA Trnava regionálnu autobusovú dopravu v Trnavskom kraji a mestskú autobusovú dopravu v mestách Trnava, Piešťany, Senica a Hlohovec v režime školských prázdnin tak ako každý rok. Spoje, ktoré nepremávajú počas prázdnin, sú v cestovných poriadkoch označené značkou 10, zatiaľ čo značka 11 označuje spoje, ktoré premávajú len cez školské prázdniny.

„Počas jarných prázdnin sa zatvoria brány základných aj stredných škôl a to znamená, že mnohí žiaci a študenti nebudú cestovať autobusom. Efektívna verejná doprava sa flexibilne prispôsobuje potrebám svojich cestujúcich, preto naše cestovné poriadky každý rok zohľadňujú aktuálne termíny školských prázdnin. Samozrejme, s prvým dňom vyučovania po jarných prázdninách, ktorý tento rok pripadne v Trnavskom kraji na 11. marec, začnú opäť premávať aj školské spoje, ktoré každé ráno využívajú najmä naši najmladší cestujúci,“ povedala Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku.

Víkendové spoje sa nemenia

V sobotu 2. marca a 9. marca budú autobusy ARRIVA Trnava premávať rovnako ako počas akejkoľvek inej soboty v roku. V nedeľu 3. marca a 10. marca vypraví dopravca všetky svoje regionálne autobusové spoje ako v nedeľu a štátom uznané sviatky, s výnimkou spojov označených v cestovných poriadkoch značkou 23, ktoré počas školského roka využívajú najmä študenti bývajúci na internátoch.

Platné cestovné poriadky nájdu cestujúci na webovej stránke ARRIVA v sekcii cestovné poriadky. V nich sú spoje premávajúce počas jednotlivých dní označené príslušnými symbolmi.

Redakcia

Recent Posts

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

3 hodiny ago

Aktuálne: Nikolasa z Myjavy obvinili za šírenie poplašnej správy

V rámci včerajšieho poobedia (7.5.2024) polícia na linke 158 zaznamenala oznam o nachádzajúcej sa bombe…

5 hodín ago

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

7 hodín ago

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

8 hodín ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

12 hodín ago

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

23 hodín ago