Sekule

V obci Sekule jazdil s 3 promile, na verdikt sudcu si počká v cele

Policajti vo štvrtok (6.10.2022) chytili dvoch absolútne nezodpovedných vodičov. Oboch riešime za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v tzv. superrýchlom konaní. Do rozhodnutia súdu si počkajú v policajných celách. Nazahori.sk o tom informovala hovorkyňa KR PZ v Trnave Zlatica Antalová.

Senickí policajti riešili vodiča s 3,04 promile

Dopraváci zo Senice si krátko pred 16:00 h všimli neobvyklú jazdu vodiča na aute Toyota Hilux. V obci Sekule ho preto policajná hliadka zastavila a pri kontrole ho podrobila aj dychovej skúške. Jej výsledok bol priam neuveriteľný. 43- ročný muž si sadol za volant terénneho auta s 1,46 mg/l alkoholu v dychu. V prepočte ide o hodnotu, 3,04 promile. V zmysle zákona mu za takúto jazdu môže hroziť až ročný pobyt vo väzení.

Chytili alkoholového recidivistu

Krátko po polnoci zas policajti zastavovali vodiča na vozidle Audi A4 Avant v meste Dunajská Streda. Ten však na ich znamenie na zastavenie zareagoval presne opačne a rýchlo začal unikať smerom na obec Ohrady. Policajná hliadka muža prenasledovala cez Kútniky až do obce Povoda, kde sa jej ho podarilo zastaviť na poľnej ceste. 21-ročný vodič odmietal s policajtmi spolupracovať, preto voči osobe použili donucovacie prostriedky. Po vystúpení z auta sa dokonca mladík pokúsil o útek. Policajti mu ale nedali šancu, obmedzili ho na osobnej slobode a previezli na policajné oddelenie. Pri dychovej skúške mladý muž nafúkal bezmála 2promile.

Nepoučiteľný mladík pritom už bol tento rok za obdobný skutok riešený. Za šoférovanie pod vplyvom alkoholu do 1 promile mu bol políciou zadržaný vodičský preukaz. Pred 2 mesiacmi však úspešne absolvoval preskúšanie a vodičské oprávnenie tak získal späť.

Poverený policajt ho tento krát obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu môže hroziť trest odňatia slobody až na 2 roky.

„Je priam neuveriteľné, že aj po nedávnych udalostiach si stále niektorí vodiči sadnú za volant opití. Polícia bude aj naďalej intenzívne kontrolovať vodičov a voči tým, ktorí jazdia pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok, budeme nekompromisne konať,“ dopĺňa krajská hovorkyňa polície.

Policajné správy

Recent Posts

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

4 hodiny ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

18 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

20 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

1 deň ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

2 dni ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

2 dni ago