Categories: Skalicko

V Radošovciach výstava vín

Regionálna výstava vín, pod záštitou  miestneho vinohradníckeho spolku, sa uskutoční dnes 1.4.2018 od 13.00 hodiny v kultúrnom dome  v Radošovciach.

Súčasťou výstavy bude prezentácia, porovnanie a zhodnotenie vín zo Skalického vinohradníckeho regiónu a vín z priľahlých oblastí Moravy a Malokarpatskej oblasti.

Cieľom výstavy je podporenie domácej výroby čo najkvalitnejších vín v súčasných trendoch rozvoja vinárstva. V rámci výstavy pôjde o výmenu poznatkov z vinárskej oblasti a rozvíjanie priateľských vzťahov medzi vinármi a širokej verejnosti.

Súťažnej výstavy sa so svojimi vínami mohli zúčastniť všetci výrobcovia vín právnické aj fyzické osoby, ktoré splnili podmienky štatútu.

Degustácia vín sa uskutočnila už 17. marca. Hodnotili ich  anonymne a to v kategóriách biele a červené odrodové alebo ich určené prípadne neurčené zmesi/cuvée. Hodnotenie je spracované do katalógu výstavy.

Šampióni z degustácie vín Radošovce 2018

Vinohradnícky spolok Radošovce

Je to občianske združenie, ktoré vzniklo 10.2.2012. Členskú základňu tvoria predovšetkým vinohradníci a vinári z Radošoviec. 

Medzi jeho hlavné činnosti patrí organizovanie Veľkonočných výstav vín, “Hurbánkovských slávností” v radošovských vinohradoch a najnovšie aj dňa otvorených búd. Takisto pre svojich členov pripravuje svätenie a ochutnávku mladých vín, vinohradnícky guláš, školenie degustátorov a zabezpečuje účasť na vinárskych a vinohradníckych akciách v širokom okolí.

zdroj: vinspol.sk

Redakcia

Recent Posts

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

40 minút ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

3 hodiny ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

4 hodiny ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

14 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

14 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

1 deň ago