Categories: Senica

V Trnavskom kraji bolo v minulom týždni 19 dopravných nehôd, jedna smrteľná na Záhorí

Takmer každá druhá dopravná nehoda v TTSK v minulom týždni bola pod vplyvom alkoholu.

Oproti minulému roku ich bolo o 10 menej, avšak jedna bola tragická dopravná nehoda a to v senickom okrese na Záhorí. 

Rovnako ako v minulom roku, aj tento rok sa v 32. týždni stala smrteľná nehoda v okrese Senica. Alarmujúci je počet dopravných nehôd zavinených pod vplyvom alkoholu. Z 19 nehôd, bolo až 8 spôsobených pod vplyvom alkoholu, to znamená, že takmer každú druhú nehodu spôsobil opitý vodič. 

Policajti pri bežnom výkone služby a pri rôznych akciách vykonali 3738 dychových skúšok na alkohol u vodičov vozidiel a cyklistov. Svoje akcie policajti zamerali najmä na rôzne hudobné festivaly, ktoré môžu z hľadiska bezpečnosti v doprave predstavovať riziko jednak zvýšenou hustotou premávky a tiež náchylnosťou k požitiu alkoholu. Z celkových meraní, alkohol „nafúkalo“ 37 vodičov, z toho 22 vodičov motorových vozidiel a 15 cyklistov. V 14 prípadoch sa vodiči dopustili trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, kedy im bola nameraná hodnota nad 1 promile. Ide o počet opitých vodičov, ktorých odhalila polícia. Otázny je počet vodičov, na ktorých polícia nepríde…a jazdia po našich cestách. 

K tragickej dopravnej nehode došlo v sobotu v ranných hodinách na ceste III/1143, v úseku Šaštín Stráže – Borský Mikuláš. Podľa predbežných zistení 24 ročná vodička z Borského Mikuláša viedla osobné auto  Renault Thalia v smere od mesta Šaštín Stráže na obec Borský Mikuláš. Po prejazde ľavotočivou zákrutou  pravdepodobne neprispôsobila na rovnom úseku cesty vedenie vozidla svojim schopnostiam  a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, následkom čoho vyšla  mimo cestu a narazila do stromu. Mladá vodička utrpela v dôsledku nárazu zranenia, ktorým na mieste podľahla.                                                               

NaZahori.sk informovala Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

V sobotu (11. augusta 2018) krátko pred 6.30 hod. bola nahlásená dopravná nehoda jedného osobného motorového vozidla medzi obcami Borský Mikuláš a Šaštín-Stráže s jednou zranenou osobou. V čase príchod hasičov na miesto udalosti sa na mieste nehody nachádzala polícia. Vozidlo sa nachádzalo na pravom boku zakliesnené medzi stromami v lesnom poraste. Hasiči zabezpečili vozidlo proti pohybu a pádu a následne vyslobodili osobu z vozidla. V dôsledku dopravnej nehody došlo k usmrteniu jednej osoby. Hasiči na vozidle vykonali protipožiarne opatrenia a zamedzili úniku prevádzkových kvapalín. Po zdokumentovaní nehody bolo miesto odovzdané polícii. Na mieste udalosti zasahovali hasiči zo Senice.

NaZahori.sk informovala Júlia Kedrová, hovorkyňa KR HaZZ v Trnave.

 

Policajné správy

Recent Posts

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

6 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

21 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

23 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

1 deň ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

2 dni ago