Categories: Hlboké

VI.liga- ObFZ SE: TJ Družstevník Hlboké má nového predsedu

 

Po odchode Petra Koprlu bol zvolený za predsedu TJ Hlboké Michal Hrušecký, ktorý nám poskytol rozhovor. 

Nedá nezačať inou otázkou. Ešte na konci roka prebehla v klube výročná schôdza, na ktorej prišlo k zmene predsedu. Novým predsedom ste sa stali vy. Čo očakávate od novej pozície, na ktorej ste určite jedným z najmladších na Slovensku?

Vzhľadom na rýchly sled udalostí, ktorý predchádzal môjmu zvoleniu za predsedu klubu, veľké očakávania nemám. Hlavne nechcem sklamať dôveru hráčov, funkcionárov a fanúšikov klubu, ktorí ma zvolili. Moje predsavzatie je udržať fungovanie klubu na minimálne takej úrovni, ako bolo doteraz, poprípade ešte zlepšiť veci, ktoré úplne nefungovali. 

Hlboké potvrdilo progres z minulej sezóny a prezimuje na 2. priečke. Ako jesennú časť hodnotíte v klube?

Výsledky z jesennej časti a samotné postavenie v tabuľke nás veľmi tešia. Ale nesmieme zaspať na vavrínoch, pretože máme iba pol cesty za sebou. Určite urobíme všetko pre to, aby sme progres udržali a obhájili na konci ročníka 2. miesto z jesene.

Ktorý zápas jesene vám utkvel v pamäti ako najlepší?

Počas jesene podalo naše mužstvo viacero výborných výkonov. Ja osobne som sa viacerých zápasov na jeseň nezúčastnil kvôli súkromným záležitostiam, ale z tých, ktoré som absolvoval, tak by som vyzdvihol výkon mužstva v Strážoch, kde sme vyhrali 1:0 po bojovnom výkone všetkých hráčov a samozrejme aj s troškou šťastia.

Naopak, nájde sa zápas, na ktorý by ste najradšej zabudol?

Podľa mňa, netreba zabúdať na zlé zápasy, pretože nás držia v pozore, aby sme nezaspali na vavrínoch. Určite boli na jeseň zápasy, ktoré sa dali zvládnuť lepšie, ako napríklad strata bodov doma so Šaštínom a Dubovcami.

Ktorý/í hráč/hráči z vášho kádra boli ťahúňmi mužstva?

Nerád by som menoval konkrétnych hráčov, pretože postavenie v tabuľke je výsledkom práce celého mužstva. Každý hráč prispel k nášmu úspechu.

V súťaži pôsobí viacero šikovných hráčov. Ktorého z nich by ste si vedeli predstaviť hrať vo vyššej súťaži?

Vedúce mužstvo z Radimova má vo svojom strede viacerých hráčov, ktorí by bez problémov zapadli do vyššej súťaže. ..

 Kedy začínate/ste začali jarnú prípravu mužstva?

Zimnú prípravu „A“ mužstva začíname v polovici januára v domácich podmienkach. Výnimkou budú iba prípravné zápasy, ktoré odohráme na umelej tráve v Senici  a na Myjave.

Má už klub dohodnutý program prípravných stretnutí? 

Prípravné zápasy TJ Družstevník Hlboké

3.2. Turani Turá Lúka – na UT Myjava

11.2. TJ Sobotište – na UT v Senici

17.2. TJ Jablonica – na UT v Senici

Ešte pripravujeme 1 alebo 2 zápasy, ale nemáme potvrdených súperov ani miesto konania.

Zimné prestupové obdobie prináša možnosti na pohyb v kádri. Plánujete počas neho pristúpiť k zmenám? Viete už o konkrétnych odchodoch a príchodoch vo vašej kabíne?

Chceli by sme udržať káder pokope. Bohužiaľ už vieme, že nás opúšťa dvojica Matula a Krč, ktorý sa vracajú do svojho materského klubu Šajdíkových Humeniec. Na druhej strane očakávame uzdravenie a vrátenie sa niektorých hráčov na trávnik po zraneniach.

Kluby, ktoré majú mládežnícke mužstvá mohli tento rok využiť peniaze zo SFZ na nákup potrebných vecí pre klub v eshope na stránkach SFZ. Ak s ním máte skúsenosti, tak aké a ako hodnotíte vo vašom klube tento krok?

Z tejto ,,akcie” SFZ sme mohli využiť cez eshop cca. 401,- €. Žiaľ, museli sme ich vyčerpať iba cez produkty uvedené v eshope, ktoré tam boli podľa nás predražené. Využili sme ich na nákup 5 ks zápasových lôpt zn. JAKO.

V závere roka prebehla volebná konferencia. Zástupca vášho klubu sa dokonca dostal do výkonného výboru. Ako ste s jej výsledkami spokojný a čo očakávate od nového vedenia?

Áno vo VV ObFZ máme zastúpenie – bývalého predsedu klubu Mgr. Petra Koprlu, ktorý sa stal po prvom zasadnutí VV podpredsedom ObFZ Senica. Od nového vedenia zväzu očakávame podporu smerom k nám klubom, byť nápomocní pri riešení problémov, s ktorými sa stretávame a sú totožné prakticky vo všetkých kluboch na Záhorí.

V mnohých kluboch majú problém postaviť mládežnícke mužstvá. Ako je to vo vašom klube?

Od jesennej časti sezóny máme v súťažiach ObFZ dve mládežnícke mužstvá /prípravka a starší žiaci/. Pri tejto príležitosti chcem poďakovať trénerom týchto dvoch mužstiev Lukášovi Chrenkovi a Jozefovi Jedinému za ich obetavú prácu v prospech rozvoja mládežníckeho futbalu v Hlbokom.

V regióne výrazne rezonuje počet účastníkov 5. ligy západ, v ktorej hrá iba 6 mužstiev. Čo si o tomto stave myslíte a ak by bolo vo vašej kompetencii, ako by ste túto ožehavú tému navrhovali riešiť?

V. liga je skutočne problémom. Riešenia sú iba dve. Buď to doplnenie súčasnej V. ligy o mužstvá z TT a SE okresu alebo vytvorenie dvoch V. líg senickej a trnavskej. Ich víťazi by si to v baráži rozdali o postup do IV. ligy.

Jarná časť je ešte relatívne ďaleko, ale predsa. Čo od nej očakávate?

Vzhľadom na to, že nevieme ako dopadne situácia v V. lige tak očakávame vo viacerých kluboch reálny boj o záchranu. Samozrejme súťaž bude vyrovnaná, čo nám ukázala už jesenná časť. Veríme, že Hlboké bude v prvej polovici tabuľky. 

Vlado Miček

Recent Posts

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

14 minút ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

10 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

11 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

21 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

22 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

23 hodín ago