Categories: Vysoká pri Morave

📺 Ako napreduje stavba cyklomosta Vysoká pri Morave – Marchegg?

Stavebné práce na projekte cyklolávky medzi obcami Vysoká pri Morave a Marchegg sú už v plnom prúde. Pozrite si letecké zábery zo stavby Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Most cez rieku Morava prepojí medzinárodnú cyklotrasu železnej opony Eurovelo 13 s rakúskou cyklotrasou Kamp-Thaya-March. Dĺžka mosta bude 270 metrov, šírka 4 metre a dokončený má byť do leta budúceho roka. Projekt realizuje Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci so Spolkovou krajinou Dolné Rakúsko v rámci Programu spolupráce INTERREG V-A Slovenská republika – Rakúsko.

Vŕtaním mostových pilót vo štvrtok 22. apríla 2021 sa naplno rozbehli stavebné práce na projekte cyklolávky medzi obcami Vysoká pri Morave a Marchegg. Konštrukcia bude zavesená na oceľových pilieroch. Návrh mosta je realizovaný ako 5-poľová konštrukcia s rozpätím hlavného poľa 80 m a oboch predpolí 2×25 m. Maximálna výška pilierov je 17 metrov a po dokončení ostane minimálna plavebná výška 7 metrov.

Stavebné práce sa realizujú prevažne z rakúskej strany z dôvodu ochrany slovenskej chránenej krajinnej oblasti Záhorie. Na slovenskej strane sa bude realizovať násyp prístupovej rampy a predpolie. Predpokladaný termín ukončenia stavebných prác je v priebehu prvého polroka 2022.

„Projekt okrem ekologickej cyklodopravy a turizmu podporí aj cezhraničnú spoluprácu a regionálny rozvoj. Taktiež pomôže vytváraniu nadnárodných partnerstiev a teda je odpoveďou na neustále sa meniacu diverzitu európskej spoločnosti,“ hovorí bratislavský župan Juraj Droba.

FOTOGALÉRIA+VIDEO: Začala výstavba cyklomosta, ktorý spojí obce Vysoká pri Morave a Marchegg

archív NaZahori.sk

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začal s výstavbou nového cyklomosta cez rieku Moravu, ktorá spojí obce Vysoká pri Morave na Záhorí a rakúsky Marchegg. Vŕtaním mostových pilót sa naplno rozbehli.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=MP5TDsCkz2k{/youtube}

VIAC TU: https://www.nazahori.sk/malacky/item/4569-fotogaleria-zacala-vystavba-cyklomosta-ktory-spoji-obce-vysoka-pri-morave-a-marchegg a TU:  https://www.nazahori.sk/malacky/item/4151-na-zahori-pribudne-novy-cyklomost-prepoji-vysoku-pri-morave-s-marcheggom a vo fotogalérii TU: https://www.nazahori.sk/foto/event/vysoka_pri_morave_cyklomost20210422

BSK: Cyklomost z 10.8.2021

Tlačová správa

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

9 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

10 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

17 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

1 deň ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

2 dni ago