Categories: Skalica

📺 Martinusík: Milan už stavia, mohol skončiť, ja na dom nemám, musím v hokejbale pokračovať

Štvornásobný majster sveta a najlepší hráč posledných majstrovstiev sveta v hokejbale vetou s nadpisu ukončil rozhovor, ktorý sme s majstrami sveta Milanom RampáčkomJaroslavom Martinusíkom viedli počas Kempu 246, ktorý organizujú pre nádejných hokejbalistov v Skalici.

Dvojica skúsených hokejbalistov sa rozhodla uskutočniť kemp pre mladých prvýkrát počas minuloročného leta. „Nápad vznikol rýchlo, jeden večer som zavolal Jarovi, či by sme nespravili kemp pre mladých záujemcov o hokejbal. Na ďalší deň sme sa stretli dohodli a išli sme do toho. Samozrejme samotné prípravy trvali dlhšie, približne polroka,“ prezradil starší z dvojice Rampáček.

Hokejbal nie je šport iba pre chlapcov. „V žiadnom prípade! Už na prvom kempe sme mali dievčatá a aj náš kemp dvom z nich pomohol do reprezentácie,“ prezradil Martinusík, ktorého priateľka mimochodom takisto hraje hokejbal za skalické Rebelky. V tohtoročnom kempe sú štyri členky nežnejšieho pohlavia.

Ako poznamenali hokejbalisti, mladí adepti tohto športu síce vedia, že ich trénujú majstri sveta, ale na tréningu to cítiť nie je. „Možno sa o tom porozprávajú medzi sebou, ale nám to nedávajú najavo. Je pravdepodobné, že im príde časom fakt, že ich trénovali majstri sveta,“ so skromným úsmevom poznamenal b. Okrem neho a Martinusíka do tajov hokejbalu zaúčajú mladíkov aj ďalší majster sveta Miro Božík a hokejový tréner a dvojnásobný majster Slovenska v hokejbale Rado Smetana.

Od majstrovstiev sveta už ubehol nejaký ten deň. „Štvrtý titul už človek vníma ináč ako ten prvý, ale nemá o nič nižšiu hodnotu. Takéto pocity si vždy rád zopakujem a dúfam, že tohtoročný nebol posledný,“ prezradil Martinusík.

Naopak určite posledný bol pre Rampáčka, ktorý finálovým duelom ukončil v 36-rokoch svoju bohatú kariéru. „Ešte mi to neprišlo, že už nebudem súťažne hrať. Určite sa však od hokejbalu neplánujem odlúčiť, rád prispejem svojimi skúsenosťami pri mládežníckych či dospelých reprezentáciách,“ prezradil svoje ďalšie predsavzatia Milan.

Hokejisti sa čudovali, že hokejbalisti oslavovali titul iba jeden deň, oni by ho vraj oslavovali týždeň. „Rozdiel je možno v tom, že ja mám 23 dní dovolenky, hokejista si spraví dovolenku, keď bude chcieť. Ak by sme boli všetci profesionáli, asi by sme si to užívali rovnako týždeň,“ so smiechom odpovedal Rampáček.

Martinusík pred finálovým stretnutím požiadal pred plným hľadiskom svoju dlhoročnú priateľku Alexandru Balážovú o ruku. „Na ploche o tom nikto nevedel. Myšlienka vznikla tak, že už začínam plánovať rodinu a bolo na čase sa rozhýbať. Že to bolo pred plným hľadiskom prekvapilo všetkých, najmä priateľku, ktorá k tomu poznamenala, že u nich sa hanbím aj vodu vypýtať a teraz toto,“ vysvetlil Jaro.

A o tom, či ho rozlúčka jeho dlhoročného hokejbalového parťáka nenalomila na koniec kariéry poznamenal. „Pri ňom predsa len rozhodol o niečo vyšší vek. Okrem toho začal stavať domček, má už rodinu, čo zavážilo. Ja ešte na dom nemám zarobené, tak musím ešte s hokejbalom pokračovať,“ so širokým úsmevom doplnil Martinusík.

Jaroslav martinusík a Milan Rampáček o hokejbalovom Kemp246 a o zisku titulu majstra sveta a čo ho sprevádzalo.

NaZahori.sk
Vlado Miček

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

5 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

6 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

6 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

7 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

8 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

10 hodín ago