Categories: Malacky

Cyklovlak Záhoráčik jazdí svoju tretiu sezónu

Cyklovlak Záhoráčik až do 13. októbra 2019 počas víkendov a sviatkov spája najzápadnejšiu obec na Slovensku Záhorskú Ves s Plaveckým Podhradím. Informuje o tom na svojej web stránke Bratislavský samosprávny kraj (BSK).

Cykloturistický vlak Záhoráčik aj so špeciálnym cyklovozňom odštartoval posledný aprílový víkend už svoju tretiu sezónu. Vozí turistov každú sobotu, nedeľu a počas sviatkov až do polovice októbra.

„Cyklovláčik Záhoráčik previezol v minulom roku takmer 8 tisíc ľudí. Sezónne vlakové spojenie využívajú najmä cykloturisti, turisti, ale výlet s ním využívajú aj aj rodiny s deťmi. Bratislavský samosprávny kraj preto v spolupráci s národným dopravcom ZSSK v tomto projekte pokračuje aj v roku 2019,“ vyjadril sa predseda BSK Juraj Droba.

Cyklovlak Záhoráčik spája najzápadnejšiu obec na Slovensku Záhorskú Ves s Plaveckým Podhradím. V stanici Zohor sú nadväzné prípoje z a do Bratislavy aj s prepravou bicyklov. Premáva 3-krát za deň. Jednosmerný príplatok za bicykel je 1,50 eura, celodenný vyjde na 2,50 eura. Na trati platia cestovné preukazy Bratislavskej integrovanej dopravy (BID), okrem poplatkov za prevoz bicyklov, ako aj zľavová turistická karta Bratislava CARD City & Region.

Projektom tohto vlakového spojenia sa zvýšila návštevnosť regiónu, keďže prepája rôzne turistické ciele, ako sú: obec Záhorská Ves, ležiaca pri rieke Morave s kompou do rakúskej obce Angern, medzinárodná cyklotrasa Eurovelo 13 pozdĺž Železnej opony, Abeland – gazdovská dedinka pri Lozorne, rozhľadňa na Vápennej, prístupná zo Sološnice alebo z Plaveckého Podhradia, ako aj  Plavecký hrad na konci trasy vlaku.

Cestovný poriadok komplet TU: https://www.slovakrail.sk/sk/zahoracik/cestovny-poriadok-zahoracika.html

Záhoráčik je ideálnym prostriedkom, ktorý približuje prírodné krásy Záhoria a je ako stvorený najmä pre víkendový oddych.

Tipy na výlety, ktoré môžete absolvovať so Záhoráčikom TU: https://bratislavskykraj.sk/vlacik-zahoracik-zacina-tretiu-sezonu/

VIAC TU: http://www.nazahori.sk/index.php/malacky/item/2327-cyklovlak-zahoracik-startuje-vikendom-svoju-tretiu-sezonu

Redakcia

Recent Posts

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

2 minúty ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

1 hodinu ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

11 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

12 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

22 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

23 hodín ago