Categories: Skalica

📷 📺 Mišovi Jakubekovi stačili tri minúty na prekonanie obrany FK Poprad

Michal Jakubek patrí k stabilným členom skalického mužstva. V predchádzajúcej sezóne zažil presun z útoku na post obrancu. V tejto sa už opäť objavuje na pozícii hrotového hráča.

S Popradom vybehol na ihrisko v 86. minúte a už o tri minúty uzavrel skóre stretnutia na 4:0. „Bola tam odrazená lopta, ja som bol v pohybe smerom na bránu a presne ku mne sa dostala. Ja už som potom riešil iba zakončenie, ktoré dopadlo dobre pre mňa aj pre mužstvo. Som rád, že napriek kratšiemu času na ihrisku som sa dokázal presadiť,“ popísal gólový okamih útočník zo Záhoria.

Odchovanec Skalice mal v posledných dňoch zdravotné problémy. „Nedokážem povedať, či by som v prípade lepšieho zdravotného stavu mal na svojom konte viac odohraných minút. Je pravda, že ma limitovali ťažkosti, o ktorých by som už nechcel hovoriť. Som rád, že už som v poriadku a môžem byť plne k dispozícii mužstvu,“ nechcel sa vyhovárať na zdravotný stav 28-ročný útočník.

Už najbližší víkend čaká Skaličanov cesta na východ. Predstavia sa na ihrisku košickej Lokomotívy, ktorej sa síce nedarí, ale káder má určite kvalitný. „V prvom rade to bude určite ťažký zápas. Naposledy prehrali vysoko s Prešovom a svoju čiernu sériu budú chcieť zlomiť. Bude však záležať iba na nás, ako sa s tým popasujeme. Pocestujeme tam s cieľom získať body,“ netajil optimistické ciele s pohľadom na najbližší duel Jakubek.

Michal má už polroka prírastok v rodine, keď sa mu narodil 24. februára syn Šimon. „Dobre si na ten deň pamätám. V ten deň sme hrali posledný prípravný duel pred jarnou časťou proti Opave. Na tento duel určite do konca života nezabudnem. Už pred ním som strávil v nemocnici dva dni, keď sme čakali na túto udalosť. Na zápas som si z nej akurát odskočil a hneď som sa ponáhľal späť do nemocnice. Vo večerných hodinách sa nám narodil syn,“ spomína na svoj najkrajší okamih v živote skalický srdciar. O tom, že aj malý Šimon bude nepochybne Skaličan potvrdzuje aj fotografia.

 

Michal Jakubek po zápase 4. kola 2. futbalovej ligy MFK Skalica – FK Poprad 4:0.

Vlado Miček
Vlado Miček

Recent Posts

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

8 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

21 hodín ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

1 deň ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago

1. máj sviatok práce

Sviatok práce alebo aj 1. máj je medzinárodný sviatok pracujúcich. História sviatku sa začala písať pred 137 rokmi,…

2 dni ago