Senica

📺 Mesto Senica má záujem o futbalový areál, najviac za 2,8 milióna eur s DPH

Mestské zastupiteľstvo v Senici rokovalo aj o odkúpení futbalového areálu v meste. Poslanci napokon schválili uznesenie, v ktorom stanovili maximálnu cenu, o ktorej môže s majiteľmi areálu rokovať primátor mesta Martin Džačovský.

Mesto obdržalo ponuku od OMS ARENA Senica, a.s.

Mesto Senica obdržalo ponuku od vlastníka spoločnosti OMS ARENA Senica, a.s.na odkúpenie areálu futbalového štadióna na Sadovej ulici v Senici, resp. jeho časti, nevyhnutnej pre zachovanie činnosti futbalových oddielov.

Problematika futbalu v meste rezonuje už niekoľko rokov a mesto Senica má záujem na riešení tohto problému. V roku 2017 boli prijaté uznesenie, ktorých obsahom boli úkony smerujúce k zachovaniu fungovania štadióna pre potreby futbalových oddielov. Mestské zastupiteľstvo v Senici týmito uzneseniami okrem iného odporučilo primátorovi mesta rokovať spoločne s členmi vytvorenej pracovnej skupiny „OMS ARENA“ o podmienkach a spôsobe získania majetku do vlastníctva mesta Senica. Snahy mesta a rokovania s vlastníkom však neviedli k žiadanému efektu a prevod vlastníctva futbalového štadióna nebol realizovaný.

Vytvorila sa pracovná skupina

V roku 2022 mesto Senica obdržalo novú ponuku spoločnosti OMS ARENA Senica, a.s. na odkúpenie futbalového štadióna. Uznesením z 13. decembra 2022 mestské zastupiteľstvo schválilo zámer odkúpenia futbalového štadióna a odporučila primátorovi mesta vytvoriť pracovnú skupinu, ktorá bude spoločne rokovať s vlastníkom o podmienkach odkúpenia.

Pracovná skupina spolupôsobila v procese dohodovania podmienok nájomnej zmluvy, uzatvorenej medzi vlastníkom ako prenajímateľom a Rekreačnými službami mesta Senica ako nájomcom, cieľom ktorej bol záujem dočasne zabezpečiť fungovanie mládežníckych futbalových oddielov v tomto areáli. Nájomná zmluva bola uzatvorená na dobu určitú do 30. júna 2023.

Primátor dostal mandát od poslancov

Vzhľadom k tomu že vlastník začal spochybňovať pôvodne navrhovanú kúpnu cenu za nehnuteľnosti ako celok v sume 2,8 milióna eur s DPH, pracovná skupina i mestská rada na svojom zasadnutí dňa 23. marca navrhla predložiť mestskému zastupiteľstvu na schválenie uznesenie, ktorým mestské zastupiteľstvo jednoznačne prejaví vôľu, za akú kúpnu cenu mesto predmetné nehnuteľnosti odkúpi.

Poslankyňa Ľubica Vyletelová navrhla, aby súčasťou uznesenia bolo aj odkúpenie akcií spoločnosti OMS ARENA Senica, a.s., ktoré má mesto. Poslanci uznesenie aj s pozmeňovacím návrhom schválili a primátor mesta tak dostal mandát od poslancov rokovať o cene za futbalový areál s majoritným vlastníkom.

Angelika Kmecová

View Comments

Recent Posts

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

13 hodín ago

Aktuálne: Nikolasa z Myjavy obvinili za šírenie poplašnej správy

V rámci včerajšieho poobedia (7.5.2024) polícia na linke 158 zaznamenala oznam o nachádzajúcej sa bombe…

15 hodín ago

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

18 hodín ago

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

19 hodín ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

23 hodín ago

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

1 deň ago