Categories: Plavecký Štvrtok

📺 Na linku 158 prišlo cez noc 30 volaní z obce Plavecký Štvrtok – Kolónia

Policajti opakovane preverovali oznámenia obyvateľov Kolónie v Plaveckom Štvrtku na Záhorí. Informuje o tom Polícia SR – Bratislavský kraj.

22. septembra 2020 polícia na sociálnej sieti FB informovala o pretrvávajúcich konfliktoch obyvateľov v tzv. časti Kolónia v obci Plavecký Štvrtok, ktoré policajti na základe oznámení samotných obyvateľov na tiesňovú linku preverovali.  

Medzi obyvateľmi minoritnej skupiny v tzv. časti Kolónia v obci Plavecký Štvrtok často dochádza k vzájomným konfliktom, ktoré následne neváhajú, bez ohľadu na ich závažnosť, oznamovať na tiesňovú linku. 

Ani počas utorňajšej noci tomu nebolo inak. Na operačnom stredisku krajskej polície prijali niekoľko oznámení s podobným obsahom, ktorý sa týkal väčšinou sporov v rámci občianskeho spolunažívania.  

Každé z týchto oznámení je preverené hliadkou PZ, no nie je výnimkou, že po príchode policajtov sa hodnovernosť niektorých oznámení nepotvrdí, prípadne je postačujúce ich riešenie dohovorom. 

Od začiatku tohto roka zaevidovali malackí policajti už niekoľko desiatok incidentov medzi obyvateľmi minoritnej skupiny v danej lokalite.

Situácia sa opäť zopakovala

Počas uplynulej noci z 24.9. na 25.9.2020 operačné stredisko Polícia SR – Bratislavský kraj na tiesňovú linku 158 prijalo približne 30 oznámení obyvateľov tzv. Kolónie v Plaveckom Štvrtku. Obsahom oznámení boli ich vzájomné slovné aj fyzické konflikty. 

K nahláseným nepokojom v danej lokalite bola vyslaná desiatka hliadok PZ vrátane pohotovostného policajného útvaru. Napriek tomu, že konflikty oznamovali samotní obyvatelia tejto lokality, po príchode policajtov na miesto odmietali s hliadkami komunikovať s odôvodnením, že to nechcú riešiť cez políciu. Na miesto boli privolaní tiež hasiči a zdravotníci. Následne v tejto súvislosti policajti prijali 2 trestné oznámenia a 1 osoba bola predvedená na obvodné oddelenie.

Policajti danej lokalite naďalej venujú zvýšenú pozornosť s cieľom zabezpečiť ochranu verejného poriadku, života, zdravia a majetku občanov.

 

Polícia SR – Bratislavský kraj

{Facebook}https://www.facebook.com/KRPZBA/videos/661063161194844{/Facebook}

Policajné správy

Recent Posts

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

34 minút ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

2 hodiny ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

12 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

12 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

22 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

23 hodín ago