Categories: Senica

📺 O prehre FK Senica rozhodlo zaváhanie Tabordu a nemohúcnosť v ofenzíve

V nezáživnom stretnutí rozhodlo o výsledku zaváhanie Tabordu v 17. minúte, ktorý si nešťastne vrazil center Kuníka do vlastnej siete. Záhoráci sa k jedinej strele na bránu dostali až v 86. minúte po rohovom kope, čo bolo na zmenu skóre málo.

FC Nitra – FK Senica 1:0 (1:0)

Gól: 17. Kuník

Žlté karty: 62. Vestenický – 77. Deretti

Držanie lopty: 53%:47%, strely na bránu: 3:1, strely mimo: 4:3, rohy: 9:4, ofsajdy: 2:2, fauly: 3:13.

FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Farkaš, Chovanec – Šimončič (65. Machovec), Charizopulos – Taiwo, Kóňa, Chobot (90+3. Macho) – Vestenický (73. Guláš). 

FK Senica: Taborda – Kotula, Dias, Kay, Krč – Deretti, Tesija (82. Solano), Petshi, Zezinho (C) – Castaňeda (86. Otrísal), Azankpo (67. Celis). 

Rozhodcovia: Smolák – Tomčík, Hrmo, 412 divákov.

V mrazivom počasí nastúpil siedmy tím súťaže FC Nitra posledný raz v tomto roku na domácom štadióne. Jeho súperom bola predposledná Senica. Domáci mali síce v prvom polčase viac z hry, v 13. minúte sa po centri Chobota z ľavej strany dostal k nebezpečnej hlavičke Vestenický. Z blízka však trafil rovno do brankára hostí Tabordu. O štyri minúty neskôr sa však domácim podarilo už skórovať. Nepodarený center Kuníka z pravej strany na prekvapenie všetkých skončil v bráne Senice – 1:0. Aj v ďalšom priebehu boli aktívnejší zverenci trénera Ivana Galáda. Naopak, hostia sa do zakončenia dostávali len sporadicky. Ich náznaky šancí však zmenu skóre už do polčasu neprivodili.

Ani v druhom polčase sa obraz hry veľmi nezmenil. Lopta sa pohybovala väčšinou medzi šestnástkami a tak 412 uzimených divákov si muselo na zaujímavý moment počkať až do 80. minúty. V nej sa po peknej akcii domácich dostal do zakončenia Taiwo. Jeho zakončenie z dobrej pozície si však cestu medzi tri žrde brankára Tabordu nenašlo. Senica v závere ešte vrhla všetky sily do útoku, ale Nitra si už svoj náskok postrážila. V samom závere mali domáci ešte niekoľko dobrých rýchlych kontier, ktorými si mohli svoj tesný náskok poistiť, ale vo finálnej fáze im chýbalo viac pokoja. Nitra napokon zdolala Senicu gólom Kuníka tesne 1:0.

Hlasy po zápase

Ivan Galád, tréner Nitry: “V dnešnom zápase sme všetko podriadili taktike. Veľmi precízne sme sa na súpera pripravovali. Našou snahou bolo neinkasovať a streliť aspoň jeden gól. To sa nám podarilo, máme tri body. Hra by mala byť lepšia. Dnes vyhrala naša taktika.

Frederico Ricardo, tréner Senice: “Gratulujem súperovi k víťazstvu. Začali sme dobre, ale potom sme dostali nešťastný gól. V druhom polčase sme sa snažili niečo s výsledkom urobiť, ale v koncovke sme sa trápili.

 

Tlačová správa

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

8 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

9 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

19 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

20 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

21 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

21 hodín ago