Smrdáky

📺 OOCR Záhorie sa rozrástla o nových členov

Predstavenstvo Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie schválilo vstup šiestich nových členov do svojich radov. Ich počet sa tak zvýšil na 58. A obzerá sa po ďalších.

Po vinohradníkoch zo Skalice, združených vo Vínnej ceste Záhorie, sa súčasťou organizácie stal aj Vinohradnícky spolok Radošovce. Novým členom je i občianske združenie Musicasen, ktoré sa okrem umeleckej činnosti venuje propagácii mesta Senica a jeho okolia.

„V jednej organizácii spájame územie troch krajov – od Stupavy pri Bratislave, cez Holíč v Trnavskom kraji až po Brezovú pod Bradlom v Trenčianskom kraji. Aktívne prepájame členov z rôznych odborov. Tí vzájomnou spoluprácou prinášajú efekt v podobe zvýšeného záujmu o náš región,“ skonštatoval predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Jedným z nových členov je aj občianske združenie Equiteam, so zameraním na jazdectvo, jeho propagáciu a agroturistiku. „Máme podpísanú zmluvu o prenájme a ustajnení koňov v Žrebčíne Kopčany. Prevádzkujeme jazdenie pre verejnosť, vychádzky na koňoch, detské jazdenie a pod. Tento doplňujúci prvok cestovného ruchu je možné využívať v objekte, ale i v katastri obce či širšom regióne,“ uviedla za združenie Soňa Svoreňová.

Po období, kedy museli gastroprevádzky a ubytovacie zariadenia bojovať s obmedzeniami, sa mnohé snažia o návrat klientely. Do organizácie vstúpili aj Salaš Sobotišťan pri Kunovskej priehrade, Reštaurácia Tropic nachádzajúca sa v rekreačnej oblasti Gazárka v meste Šaštín-Stráže a spoločnosť Golfballs Slovakia. Tá prevádzkuje v blízkosti Penati Golf Resortu kaviareň a obchod s golfovým vybavením Dabláč s indoor tréningovou halou a golfovým trenažérom.

Okrem propagácie sa OOCR Záhorie snaží podporiť tieto zariadenia aj inak. „Pri prevádzkach Salaš Sobotišťan a Tropic sme s podporou Trnavského samosprávneho kraja osadili nabíjačky elektrobicyklov. Návštevník môže čas nabíjania využiť na kúpanie alebo ochutnať kvalitnú gastronómiu,“ doplnil výkonný riaditeľ organizácie Martin Lidaj.

https://www.nazahori.sk/2022/07/23/videofoto-region-zahorie-ma-informacne-centrum-pre-turistov-v-smrdakoch/

OOCR Záhorie oslavuje 10 rokov od vzniku

OOCR Záhorie tento rok oslavuje 10 rokov od svojho vzniku. „Chceli by sme v rámci jubilejného roku zaokrúhliť počet členov na 60. Pokukujeme najmä po dolnom Záhorí. Mojim snom je opätovne privítať medzi nami mesto Malacky,“ dodal Lidaj.    

„Postupne sa z organizácie stala platforma, v rámci ktorej úspešne fungujú samosprávy a podnikateľské subjekty, aj vďaka finančnej podpore od štátu. Spolupráca je základom rozvoja nielen pre cestovný ruch, ale aj pre spoločnosť ako takú,“ doplnil na záver Zdenko Čambal.  

https://www.nazahori.sk/2021/09/28/video-foto-smrdaky-klenot-slovenskeho-kupelnictva/
Angelika Kmecová

Recent Posts

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

28 minút ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

10 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

11 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

12 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

13 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

13 hodín ago