Stupava

📺 Požiar domu v Stupave s predbežnou škodou 50-tisíc eur

V stredu, 30.03.2022, bola o 12:37 h vyslaná stupavská hasičská jednotka vedením mesta Stupava k požiaru na Devínskej ceste.

Prvá jednotka vykonala výjazd a v čase 12:40 hod. dorazila na miesto udalosti s vozidlom CAS32 Tatra 815, v počte členov 1+2. Následne na miesto dorazila v čase 12:42 hod. druhá jednotka s vozidlom CAS15 Iveco Daily, v počte 1+2.

Na mieste bolo prieskumom zistené, že sa jedná o požiar časti dvora, exteriéru a interiéru rodinného domu. Na hasebné práce boli našimi členmi použité tri prúdy a lafeta z vozidla CAS32 Tatra 815. Dvaja členovia vykonávali hasebné práce vo vnútri domu s použitím dýchacích prístrojov. Ďalšie dva prúdy boli nasadené na hasenie exteriéru domu a časti dvora.

zdroj: Hasiči Stupava

Pred príchodom hasičov sa na mieste udalosti nachádzala hliadka Mestskej polície Stupava, ktorá odviedla výbornú prácu. Dokázala evakuovať osobu z domu a bola nápomocná hasičom pri záchranných prácach. Naši členovia vykonali v budove prieskum na prítomnosť osôb, žiadne ďalšie osoby sa v tom čase v budove nenachádzali.

V čase hasebných prác dorazili na miesto udalosti jednotky Hasičského a záchranného útvaru hl. mesta Bratislavy, v súčinnosti s ktorými pokračovali práce na mieste udalosti.

Na miesto bola privolaná posádka Záchrannej zdravotnej služby, nakoľko jedna osoba si vyžadovala ošetrenie. Jej stav nevyžadoval prevoz do nemocnice.

„Po lokalizácií požiaru došlo ku odvetraniu budovy a kontrole celého miesta požiaru pomocou termovízie. Po likvidácií udalosti zotrvala jedna jednotka nášho zboru na mieste a vykonávala monitoring pomocou termovízie. Na mieste udalosti zasahovalo celkovo 5 kusov hasičskej techniky a aj hliadka Policajného zboru Slovenskej republiky,“ doplnili Hasiči Stupava.

Vyjadrenie prezídia HaZZ SR

 „Dňa 30. 3. 2022 o 12,35 h bol ohlásený požiar prístrešku rodinného domu, od ktorého sa požiar preniesol na rodinný dom na Devínskej ceste v Stupave. Príčinou vzniku požiaru bolo zapálenie sa od kompostéra. Zasahovali príslušníci Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy a členovia Dobrovoľného hasičského zboru mesta Stupava troma C a dvoma vysokotlakovými prúdmi. Pri požiari boli použité autonómne dýchacie prístroje. Následkom požiaru vznikla majiteľovi rodinného domu priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 50 000 €,upresnilo Prezídium HaZZ.

Správy HaZZ

Recent Posts

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

2 hodiny ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

3 hodiny ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

4 hodiny ago

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

6 hodín ago

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

8 hodín ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

10 hodín ago