Categories: Skalica

Video: Primátorka Mierna predvolebný sľub Skaličanom nesplnila, ale chváli sa telocvičňou v Gbeloch

Klamala primátorka Skalice Anna Mierna alebo „iba“ nevedela, čo sa jej dialo na úrade v  pozícii riaditeľky odboru financií TTSK? 

Súčasná primátorka mala ako jeden z bodov predvolebnej kampane rekonštrukciu telocvične Strednej zdravotníckej školy v Skalici v roku 2019. To, že tento sľub nedodržala, je vo februári 2020 úplne jasné.

Mierna, ktorá kandiduje do Národnej rady SR za Matovičove OĽaNO, vo svojom volebnom programe pri komunálnych voľbách v bode 2.5. zverejnila: „Uskutočniť rekonštrukciu telocvične strednej zdravotnej školy (ide o zdravotnícku školu pozn. red.) v roku 2019. Jej rozšírením o hľadisko umožniť ju využívať pre školu a širokú verejnosť (futsal, volejbal, basketbal…) z prostriedkov VUC.“ 

Takisto sa podobne vyjadrila aj v predvolebnej televíznej debate, kde dokonca Skaličanom sľubovala spraviť na Strednej zdravotníckej škole modernú „všešportovú“ halu. „Zase som vstúpila do toho, že máme možnosť ako vyšší územný celok prebudovať telocvičňu Strednej zdravotnej školy na športovú halu, ktorá bude celému mestu. Bude to moderná, všešportová hala, s tým, že sa tam rozšíri divácka časť a bude tam urobené wellness. Chcela by som, aby to slúžilo Skaličanom. Zopakujem, je to bez nároku na mestský rozpočet. Toto sú v podstate príklady dobrej spolupráce medzi mestom a župou, ktorý chcem aby sa aj naďalej rozvíjal,“ uviedla v predvolebnej kampani Mierna (viď video).

 

Ale chyba lávky… Už keď bod telocvične dávala Mierna do volebného programu bolo zrejmé, že telocvičňa v roku 2019 rekonštruovaná nebude. Podľa nášho zdroja z TTSK bola v roku 2018 ešte len spracovávaná štúdia. Až v roku 2019 sa mal začať spracovávať projekt, podľa ktorého sa žiada o stavebné povolenie. Takže v žiadnom prípade nemohla Mierna Skaličanom sľubovať wellness a hľadisko, keďže do tohto procesu majú významne čo povedať aj pamiatkári.

Je teda úplne jasné, že Mierna, ktorá v čase volieb vykonávala funkciu riaditeľky odboru financií v Trnavskej župe, mala vedieť, že rekonštrukcia v roku 2019 je nereálna. Je teda otázkou či vedome klamala, keď vo volebnom programe sľubovala niečo, čo bolo nereálne, alebo nebola ako riaditeľka odboru financií o takejto dôležitej veci dobre informovaná. 

Je na mieste otázka, čo je z hľadiska mesta Skalica horšie. Či mať na čele osobu, ktorá slušne povedané nehovorí pravdu alebo človeka, ktorý si nevie získať správne údaje ani priamo zo svojho úradu… A to už nehovorím, čo v takom parlamente?

 

Mesto Gbely zneužilo noviny v prospech primátorky Skalice A. Miernej kandidujúcej za OĽaNO

Na celej titulnej stránke najnovšieho vydania mesačníka Gbelan sa vedľa seba ocitli jeden z lídrov hnutia, trnavský župan Jozef Viskupič a primátorka Skalice Anna Mierna, ktorá kandiduje za OĽaNO z 33. miesta.

Materiál, ktorý vyzerá ako PR článok, nie je podpísaný ani inak označený. Informuje o tom na sociálnej sieti FB Transparency International Slovensko www.facebook.com/transparencysk.  

VIAC TU: http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/3105-mesto-gbely-zneuzilo-noviny-v-prospech-primatorky-skalice-a-miernej-kandidujucej-za-olano

Predvolebná debata kandidátov v Skalici na post primátora mesta

Angelika Kmecová

Recent Posts

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

42 minút ago

Vrtuľníková záchranka dnes večer zasahovala v Malackách

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol v piatok (26.4.2024) večer vyslaný na Záhorie do Malaciek na…

9 hodín ago

Cez víkend čaká vodičov obmedzenie na D2 v smere od Záhoria

Polícia Slovenskej republiky vydala upozornenie pre vodičov na víkend ohľadom dopravného obmedzenia na diaľnici D2.…

10 hodín ago

Tajomstvo 300-ročnej lipy: Svedok histórie obce Smrdáky

V malebnej kúpeľnej obci Smrdáky na Záhorí, známej svojimi liečivými prameňmi, stojí výnimočný prírodný pamätník…

15 hodín ago

Stretnutie s históriou: Zaujímavé príbehy Záhorákov v Amerike

Cyklus Stretnutie s históriou v Malackách pokračuje v máji prednáškou na tému Zaujímavé príbehy Záhorákov…

16 hodín ago

Aktuálne: Zrážka osobákov na Záhorí uzavrela úsek cesty

Aktuálne nehoda na Záhorí: Zrážka vozidiel na hlavnom ťahu od Holíča na Senicu uzavrela úsek…

17 hodín ago