Categories: Senica

Aktualizované: Víchrica Sabine poškodzuje strechy, autá a spôsobuje problémy na cestách Záhoria

Policajti spolu s hasičmi zasahujú  v pondelok 10.2.2020 najmä na Záhorí. Informuje o tom na sociálnej sieti FB Polícia SR – Trnavský kraj.

Vyjadrenie polície

Na cesta II/500 úsek Holíč – Kúty, asi 1 km za Adamovom sú spadnuté viaceré stromy na ceste cez obidva pruhy, cesta neprejazdná.  Aktuálne o 20:00 h úsek cesty sprejazdnili. Niektorí vodiči nestihli zareagovať včas a narazili do popadaných stromov na ceste. Nehody riešime ako škodové udalosti.

Polícia zasahovala počas včerajšej víchrice najmä na Záhorí. Z dôvodu padnutých stromov na vozovku riešili policajné hliadky najmä situáciu na cestách, usmerňovali dopravu a pomáhali pri riešení škodových situácií.

Najviac škody na majetku a na zdraví spôsobila víchrica v meste Senica. Na ulici Sv. Cyrila a Metoda strhol silný nárazový vietor približne o 18.30 h strechu z bytového domu. Časť strechy spadla na sklenú výplň jedného z bytov a sklo zasiahlo malé dieťa. To bolo s povrchovými zraneniami prevezené do nemocnice. Po ošetrení bolo prepustené do domácej starostlivosti. Okrem toho vietor v meste poškodil 3 stĺpy verejného osvetlenia a škody nahlásili aj traja vodiči vozidiel.

Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti.

 

Vyjadrenie mesta

“Následkom víchrice odletela strecha z bytového domu na sídlisku Sotina v meste Senica. Strecha poškodila viaceré aura na parkovisku. Pri udalostiach sa nikto nezranil,” NaZahori.sk informáciu potvrdila hovorkyňa mesta Viera Barošková.

Aktuálne foto: Mesto Senica na FB

„Na mieste zasahujú profesionálni aj dobrovoľní hasiči a takisto príslušníci Mestskej polície v Senici, ktorá poskytuje súčinnosť obyvateľom a zabezpečuje poriadok. Na mieste je aj primátor mesta Martin Džačovský, ktorý zabezpečuje firmu, ktorá odstráni plechové časti strechy. Mesto sa snaží zabezpečiť aj firmu, ktorá by poškodenú strechu opravila,“ doplnila Barošková.

“Pri udalosti sa ľahko zranilo dieťa, ktoré je už po ošetrení v domácej starostlivosti. Podľa zatiaľ zistených informácií pri páde strechy vznikli menšie materiálne škody na okolo stojacich autách,“ spresnila hovorkyňa.

Vyjadrenie hasičov

Na mieste zasahovali hasiči zo Senice. „Na mieste sa zranila jedna osoba, ktorej poskytli príslušníci HaZZ predlekársku pomoc a po príchode zdravotnej služby bolo dieťa odovzdané do ich starostlivosti a odvezené do nemocnice. K zraneniu ďalších osôb neprišlo,“ uviedla pre NaZahori.sk hovorkyňa KR HaZZ v Trnave Júlia Kedrová. 

Momentálne zasahujú aj dobrovoľní hasiči DHZ Senica

Senica info

{Facebook}https://www.facebook.com/senicainfo/videos/479870572661390/{/Facebook}

Redakcia

Recent Posts

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

1 hodinu ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

2 hodiny ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

12 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

13 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

23 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

24 hodín ago