Categories: Senicko

📺 Seničania Jakub Krč a Erik Otrísal pred zápasom proti Žiline aj o svojom bývalom spoluhráčovi Samovi Mrázovi

Netradične až v nedeľu 5. novembra odohráme zápas 15. kola, v ktorom od 17:00 privítame na našom ihrisku obhajcu titulu zo Žiliny. V jej strede sa predstaví aj najlepší strelec mužstva a náš odchovanec Samo Mráz.

Šošoni sa po rozpačitom začiatku rozbehli a v súčasnosti ťahajú sériu piatich víťazstiev v lige. K nim pridali aj dve výhry v Slovnaft cupe, takže o pohodu v klube nie je núdza. V tabuľke im pred začiatkom 15. kola patrilo 2. miesto za vedúcou Trnavou.

Svojimi výkonmi púta pozornosť predovšetkým najlepší strelec mužstva Samo Mráz. Odchovanec nášho klubu skóroval vždy v posledných troch zápasoch a s 8 gólmi mu patrí v tabuľke strelcov Fortuna ligy 3. miesto.

V našom mužstve sú hráči, ktorí so Samom hrali aj v mládežníckych kategóriách a teraz budú stáť proti nemu. Ako si na momentálne najlepšieho strelca Žiliny spomínajú? „So Samom sme v akadémii odohrali dlhú dobu. Spolu sme chodili na základnú aj na strednú školu. Samovi držím do budúcnosti palce, ale snáď mu to nepadne proti nám,“ poznamenal Jakub Krč, ktorého doplnil Erik Otrísal: „Síce sme kamaráti, ale na ihrisku ide priateľstvo bokom, určite mu nič nedarujem. Na zápas sa už teším.

Práve s nami sa Žilina odrazila po sérii slabších výsledkov, keď nám nadelila historicky rekordnú prehru 1:7. My sa však môžeme pozerať na posledný domáci duel, v ktorom sme na jar MŠK zdolali 2:0. V našej kabíne je tiež o niečo lepšia nálada po dobrom výsledku v Bratislave zo Slovanom, kde sme uhrali remízu 2:2.

Čo možno čakať od nedeľňajšieho stretnutia s majstrom? „Bude to náročný zápas. Budeme sa snažiť čo najviac potrápiť favorita a zobrať mu nejaké body,“ netají odhodlanie Kubo Krč a Erik Otrísal k blížiacemu sa duelu pripomenul: „Zápas to bude taký, aký si ho spravíme. Na ihrisku musíme odovzdať maximum. Som presvedčený, že ak sa nám to podarí, dostaví sa aj úspešný výsledok.

Pred zápasom sme oslovili aj asistenta trénera Michala Ščasného, ktorý nám poskytol informácie o situácii v mužstve. Pomohol v tréningovom procese dobrý výsledok z Bratislavy? „Každý dobrý výsledok, zvlášť proti takému súperovi, akým je Slovan pomôže. Hráči sa presvedčili, že sa dá hrať proti každému súperovi a že je to predovšetkým o ich hlavách a o tom, ako sú ochotní bojovať. Keď dá tomu každý 100 %, tak sa výsledok dostaví.

V našom mužstve sa oproti zápasu so Slovanom zlepšila situácia. K dispozícii už budú všetci traja kmeňoví hráči Slovana Marek Rigo, Samuel Šefčík aj Filip Ďuriš. Michal Ranko už trénuje naplno a jeho chrbát vydržal aj nasadenie s Belasými a trest za žlté karty vypršal aj Blažejovi Vaščákovi. Otázny tak zostáva iba štart Mariána Jarabicu.

Pred zápasom so Žilinou sa tak trénerom rozšírili možnosti výberu. „Proti Slovanu nemohli hrať hráči, ktorí sú u nás na hosťovaní zo Slovana, teraz už budú k dispozícii. Takže v tréningovom procese počas týždňa aj oni bojovali o miesto v základnej zostave a rozhodne momentálna výkonnosť, kto sa na ihrisko dostane a kto nie.

Posledný domáci duel proti Žiline sme v úvodnom jarnom kole zvíťazili 2:0, dá sa z neho ešte niečo vybrať pred týmto stretnutím? „Myslím že nie. Súčasná situácia u nás, ale aj v Žiline je diametrálne odlišná, ako tomu bolo na jar. Je to fráza, ale v tomto prípade to platí, zápas začne od 0:0 a uvidíme ako sa bude vyvíjať tento duel.

Najväčším ťahákom pre divákov bude príchod Sama Mráza v drese hostí. „Ja si nemyslím, že to je len o Samovi Mrázovi. Príde jeden z najúspešnejších klubov Slovenska v poslednom období, úradujúci majster. Pre našich fanúšikov by malo byť lákadlom, že prichádza samotná Žilina. My veríme v ich podporu.

Erik Otrísal a Jakub Krč pred zápasom s MŠK Žilina.

FK Senica
Redakcia

Recent Posts

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

6 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

17 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago