Categories: Skalicko

📷 📺 Superpohárom sa lúčila skalická legenda, skončil Rado Petrovič

V bránke Skalice sa v Superpohári predstavil Radoslav Petrovič, ktorému nikto nepovie ináč ako Džamal. Preňho mal tento zápas ešte ďalšiu špeciálnu príchuť, keďže to bola jeho rozlúčka s kariérou.

 Minúty po zápase pochopiteľne prežíval veľmi intenzívne: „Je to nádherné. Po tom vývoji, keď sme prehrávali dokonca ešte aj v poslednej minúte. Už som rozmýšľal nad tým, že ten gól, ktorý som mohol chytiť, keďže som tam mal dať svoj betón, a nechytil, bude rozhodujúci, mi behalo po rozume. Potom sa to však podarilo zlomiť a ja som šťastný, že sa s touto partiou môžem rozlúčiť po úspešnom výsledku.

Už pred zápasom vyhlásil, že po ňom v mužskej kategórii končí. Práve jeho zákroky držali počas celého zápasu Skalicu v zápase a jeho skvelý výkon vygradoval v samostatných nájazdoch, keď chytil štyri z piatich a mal výrazný podiel na úspechu. Napriek tomu úspech pripísal v prvom rade výkonu celého kolektívu: „Sila skalického mužstva je v kolektíve. To je proste naozaj fakt a ani zďaleka to nie je iba fráza. Pekne to bolo vidieť nielen v tomto zápase, ale aj v ceste za titulom počas play-off.“ A emotívne doplnil: „S touto partiu som dosiahol na sklonku kariéry všetko, čo som mohol. Som rád za túto partiu, pre ktorú sa oplatilo obetovať aj nejakú časť zdravia a voľného času. Som šťastný, že som tu mohol chytať.

Ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy, ale skúsený gólman je už pevne rozhodnutý: „Bol to definitívny koniec, za mužov je to určite môj posledný zápas. Ešte si zahrám za veteránov, ale súťažne som už skončil týmto úspešným Superpohárom.

S hokejbalom sa však rozlúčiť nechystá, naopak, má už pomerne jednoznačné plány. „Radi by sme to rozbehli s deťmi. Podarilo sa nám konečne položiť na ihrisku nový povrch, takže deti už nebudú domov chodiť tak dotrhané a niekedy aj doráňané. To bola alfa a omega toho, aby sme tu mohli začať robiť s mládežou. Konečne je tu kvalitnejší povrch. Rozbehneme to tu v dohľadnej dobe určite s talentovanými hokejbalistami.

Fotogaléria zo zápasu – Česko-Slovenský Superpohár v hokejbale: HBK Hokejmarket Skalica – HC Kert Part Praha

Takže plány tu sú. „Plány máme a chuť takisto. Doteraz sme riešili dokončenie ihriska, Superpohár a ďalšie organizačné veci. Teraz ešte musíme dokončiť jesennú extraligovú časť. Ale v zime si k tomu poriadne sadneme, aby sme na jar zmapovali terén a rozbehli to čo najskôr.

Samostatné nájazdy vo finále, v ktorých inkasoval Rado petrovič jediný gól.

Vlado Miček
Redakcia

Recent Posts

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

39 minút ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

5 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

6 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

8 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

9 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

19 hodín ago