Holíč

📺 V Holíči sezónu otvorili Mária Terézia, prezident, župan a primátor

V Holíči otvorili turistickú sezónu, keď cisárovná Mária Terézia odovzdala kľúče od mesta radným pánom. Sezónu otvoril počas podujatia VIVAT Holíč primátor mesta Zdenko Čambal a na otvorení sa zúčastnili aj bývalý prezident SR Ivan Gašparovič a župan Trnavského kraja Jozef Viskupič.

„Dúfam, že cestovný ruch v našom meste bude napredovať podobne ako tomu bolo v uplynulých sezónach. Nebude to len o vláčikoch, ktoré k nám vypravovala Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj, ale aj o novej cyklotrase, ktorá sa buduje zo Skalice či už existujúcej do Kopčian,“ uviedol pri otvorení sezóny primátor Holíča a zároveň aj predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Zdenko Čambal.

Na Záhorie sa zameriava aj samosprávny kraj a najmä jeho dcérska organizácia KOCR Trnavský kraj. „Samosprávny kraj sa venuje rozvoju turizmu aj na tomto unikátnom a krásnom cípe Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). Do najbližšieho obdobia je cieľom dobudovanie turistickej infraštruktúry, čoho dôkazom je aj budovanie 6,1 kilometra dlhého úseku cyklotrasy medzi Holíčom a Skalicou. Takisto plánujeme vypravovať historické vlaky spojené s Máriou Teréziou z Bratislavy do Holíča, aby sme čoraz viac dostali Záhorie aj do povedomia návštevníkov z iných krajov,“ doplnil predseda TTSK Jozef Viskupič.

Vzácnu chvíľu umocnila aj návšteva bývalej hlavy štátu Ivana Gašparoviča, ktorá nešetrila slovami chvály na rozvoj mesta. „Turizmus na Záhorí sa veľmi povzniesol. Neustále sa tu niečo opravuje a reštauruje, čoho dôkazom je aj zámok. Rád sa sem každý rok vraciam, lebo tu vždy nájdem niečo nové. Už teraz sa teším na budúci rok, čo sa tu opäť opraví a čo nové sa pripraví pre návštevníkov. Musím pochváliť predstaviteľov vášho mesta, že tie sľuby čo dávajú aj plnia,“ povedal bývalý prezident SR I.Gašparovič.

Mesto Holíč už na úvod sezóny pripravilo významné podujatia Vivat Holíč, Majáles pri Veternom mlyne a súťaž automobilových veteránov Oldtimer rallye. „Ani počas ďalších májových dní nezostanú Holíčania a návštevníci mesta bez pestrého programu. Z tých najbližších podujatí to budú 6. mája Jarné dni, keď sa počas programu na zámku predstaví folklórny súbor Valša či občianske združenie Búda s rozprávkou pre najmenšie publikum. Súčasťou celodenného podujatia budú aj zaujímavé rozhovory o jarných témach v záhrade ako aj predajné a stánky s občerstvením,“ uzavrel Z. Čambal.

Angelika Kmecová

Recent Posts

V sobotu otvorí Trdlofest vynovenú letnú turistickú sezónu v Skalici

Skalica sa zahalí do atmosféry folklóru a privíta návštevníkov lahodnou vôňou Skalického trdelníka. V sobotu…

7 minút ago

📺 Na Búroch bude veľkolepá revival šou skladieb skupiny ABBA

Obec Borský Mikuláš pozýva na koncert známej revivalovej kapely ABBA WORLD REVIVAL z Prahy. Príďte…

1 hodinu ago

Aktuálne: V pripájači na D2 z Lozorna zrážka kamióna s osobákom

Nehoda: V pripájači na D2 z Lozorna smerom do Bratislavy sa zrazil kamión s osobným…

3 hodiny ago

V Senici bude Regionálne centrum udržateľnej energetiky

Krajskí poslanci absolvovali v stredu 15. mája 2024 v poradí 12. riadne zasadnutie Zastupiteľstva TTSK. Poslanci schválili aj…

19 hodín ago

📺 Spoločné vyhlásenie Z. Čaputovej a P. Pellegriniho k spoločenskej situácii

Prezidentka Zuzana Čaputová sa dnes predpoludním stretla s novozvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim. Nasledovalo ich spoločné…

22 hodín ago

Európska Cyrilo-metodská cesta vedie Záhorím

Cesta sv. Cyrila a Metoda spája kultúrne dedičstvo vyše 10 Európskych krajín a tiahne sa rozsiahlym…

23 hodín ago