Borský Svätý Jur

Polícia: Cenu Pat a Mat so svojimi “tátošmi” vyhrali Záhoráci

Senickí policajti im ich nepodarky na cestách prekukli a hoci sa snažili do poslednej chvíle spravodlivosti ujsť, ani tento uhýbací manéver im nevyšiel a dojazdili. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa KR PZ v Trnave Zlatica Antalová.

Auto premaľoval, zabudol však na policajný hardisk

KR PZ v TT

29- ročný muž si myslel, že prejde senickým policajtom cez rozum. No neprešiel. V Borskom Mikuláši zbadala policajná hliadka čierne auto Mazdu 6 s trnavskými značkami. Jeden z policajtov si však auto pamätal, a vedel, že matné čierne auto bolo pôvodne červené a nesedeli ani jeho značky. Muž sa prerátal, lebo natrafil práve na policajta, ktorý mu ich spolu s technickým preukazom, prednedávnom zadržal. Hliadka dala vodičovi znamenie na zastavenie, no vodič sa dal pred hliadkou na útek cez obec až ku kaplnke, kde to skúsil ešte po dvoch. Po pár metroch ho ale policajti dobehli a keď zistil, že odpor je márny, začal spolupracovať.

Záhoráka obmedzili na osobnej slobode, zaistili mu značky z auta a keďže behal po slobode, hoci bol naňho okresným súdom vydaný zatykač, skončil v bratislavskej cele policajného zaistenia. Senickí policajti ho budú riešiť za jazdu v správnom konaní, kde u hrozí ďalší postih.

Z AUTA UROBIL ČUDO JUDO HYBRID

KR PZ v TT

Ďalším expertom na cestách bol aj 26- ročný vodič, ktorého policajti chytili pri obci Borský Svätý Jur.  Z červeného auta vyrobil doslova „československý hybrid Škoda – Seat“. Predná maska bola s logom Škody a osadené české značky, no zo zadnej strany to bolo už auto Seat s inými českými značkami, no emisnú a technickú kontrolu mal zase na slovenské značky.

Po zameraní tohto úkazu to policajti stočili a vodiča sa snažili zastaviť. Ani v tomto prípade to vodičovi nevyšlo a asi po 2 km jazdy po poľnej ceste s autom zapadol a dal sa „peškom“ na útek. Happyend skončil opäť víťazstvom našich a 26 ročného vodiča eskortovali dopraváci do cely.

Lustráciou policajti zistili, že muž nemá vodičský preukaz a dokonca má uložený zákaz viesť motorové vozidlá. Poverený policajt muža obvinil z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a v cele policajného zaistenia si posedí až do rozhodnutia súdu, ktorý rozhodne o jeho vine a treste. V rámci tzv. superrýchleho konania sa už onedlho postaví pred sudcu.

Policajné správy

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

19 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

21 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

23 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

2 dni ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago