Senica

Vyjadrenie vedúcej redaktorky k hodnoteniu mesačníka Naša Senica

Nezisková mimovládna organizácia Transparency International Slovensko (TIS) zverejnila Hlásne trúby – aktuálny rebríček mestských novín.

Skokanom medzi periodikami na Záhorí je Naša Senica

Naša Senica sa síce umiestnila na 48. mieste, ale aj tak je medzi záhoráckymi periodikami skokanom. V roku 2018 jej totiž patrila až 72. priečka s celkovým hodnotením 39,40 %. Oproti tomu v aktuálnom rebríčku získala až 51,29 %, čo je zlepšenie o neuveriteľných viac ako 20 indexových bodov. Obzvlášť ak periodikum senickej radnice prešlo kompletnou zmenou a tá ešte nebola v rebríčku zahrnutá.

O tom ako obstáli záhorácke periodiká sme informovali TU:  https://www.nazahori.sk/2022/02/15/video-skalicky-press-s-vyraznym-prepadom-5-najhorsi-v-hodnoteni-transparency-international/O vyjadrenie sme poprosili aj mestá zo Záhoria, ktoré boli v rebríčku spomenuté.

Naša Senica – vyjadrenie mesta Senica

„Najnovšie hodnotenie obsahovej úrovne mestských periodík, ktoré publikovala vo februári TIS, vyznelo pre mestské noviny Naša Senica veľmi priaznivo a je dôkazom, že nové smerovanie tohto mesačníka, naštartované pred poldruha rokom, nabralo správny kurz. Snahou redakcie je klásť dôraz na spravodajské články a materiály, pribudli nové rubriky a celkovo nás teší zaznamenaná priaznivá odozva čitateľov. Sme jedny z mála obecných novín na Slovensku, ktoré na pravidelnej báze spolupracujú so študentským parlamentom, výsledkom čoho je v každom vydaní niekoľkostranový priestor pre Študentské listy. Svojím podielom k tvorbe mesačníka aktívne prispieva aj redakčná rada.

Naša Senica prešla v roku 2020 komplexnou obmenou nielen po obsahovej, ale aj grafickej stránke a začala vychádzať na 24-stranách v plnofarebnom novinovom formáte. Tieto zmeny so sebou priniesli aj výraznú ekonomickú úsporu na tlači – viac ako 60 percent. Táto správa TIS je pre nás zvlášť povzbudzujúca aj v kontexte rokov minulých, kedy toto periodikum v hodnotení oscilovalo na spodných priečkach rebríčka. Berieme to ako záväzok do budúcej práce, pretože vždy je priestor na napredovanie a zlepšovanie,“ vyjadrila sa pre NaZahori.sk  vedúca redaktorka Našej Senice Tatiana Moravcová.

Hodnotenie TIS – mesačník Naša Senica

Periodikum Naša Senica prináša iba oficiálny názor politického vedenia, diskusia úplne chýba. Poskytuje občanom veľa informácií o aktivitách radnice a jej vedenia, nie je dobrým zdrojom informácií o budúcich rozhodnutiach, v časti článkov o politike radnice nie je uvedený autor, vedenie radnice je prezentované v rozumnej miere a obsahovom kontexte a vedenie radnice je na fotkách zobrazené v rozumnej miere.

Primátor: Martin Džačovský (NEKA)

Zdroj: https://hlasnetruby.transparency.sk

https://www.nazahori.sk/2022/02/15/video-skalicky-press-s-vyraznym-prepadom-5-najhorsi-v-hodnoteni-transparency-international/

https://www.nazahori.sk/2022/02/17/vyjadrenie-primatora-holica-k-hodnoteniu-mesacnika-holican/

https://www.nazahori.sk/2022/02/17/vyjadrenie-mesta-malacky-k-hodnoteniu-dvojtyzdennika-malacky-hlas/
Angelika Kmecová

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

4 hodiny ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

5 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

13 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

1 deň ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago