Kúty

Od augusta výluka vlakov Šaštín- Kúty spôsobí zmeny v doprave

Na úseku vlakovej trati Šaštín-Stráže – Kúty a späť bude v dôsledku výlukových prác zavedená náhradná autobusová doprava (NAD) na viac ako štyri mesiace.

V úseku Šaštín-Stráže – Kúty a späť budú od 1. augusta do 9. decembra 2023 všetky vlaky nepretržite nahradené autobusovou dopravou, vzdialenosť prepravy sa nemení. NaZahori.sk o tom informoval Tomáš Kováč, hovorca ZSSK.

Aké zmeny nastanú v doprave na Záhorí?

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) informuje, že v období od utorka 1. 8. 2023 do soboty 9. 12. 2023 dôjde k výlukovým prácam na trati Trnava – Kúty. Dôvodom je rekonštrukcia železničnej trate medzi stanicami Šaštín-Stráže a Kúty, ktorú realizuje manažér železničnej infraštruktúry, Železnice Slovenskej republiky (ŽSR).

Cieľom je bezpečnejšia a plynulejšia prevádzka, zvýšenie traťovej rýchlosti a zníženie prevádzkových nákladov. Projekt zahŕňa rekonštrukciu železničného spodku a zvršku v medzistaničnom úseku Šaštín-Stráže – Kúty, dvoch železničných priecestí a zrušenie jedného priecestia bez náhrady. Práce budú zamerané aj na opravu trakčného vedenia v celom úseku a výmenu časti základov trakčných podpier, opravu mostov a priepustov v celom úseku, ako aj na rekonštrukciu nástupišťa na zastávke Kuklov vrátane osvetlenia, prístrešku a mobiliáru, a tiež na úpravu zabezpečovacieho zariadenia. Ďalšie podrobnejšie informácie o rekonštrukčných prácach počas výluky poskytne manažér železničnej infraštruktúry ŽSR à hovorca@zsr.sk.

Počas celej doby rekonštrukcie bude v úseku Šaštín-Stráže – Kúty a späť zavedená náhradná autobusová doprava (NAD). Keďže cestná komunikácia kopíruje 8 km dlhú železničnú trať, vzdialenosť prepravy sa nemení. Cestovná doba, ktorá je vlakom 10 minút, sa autobusmi NAD predĺži približne o 5 minút

Počas tejto výluky dôjde aj k zmene vedenia liniek. Linka Trnava – Senica bude predĺžená až po stanicu Šaštín-Stráže, kde budú vlaky premávať podľa aktuálneho cestovného poriadku. Linka Senica – Kúty – Skalica na Slovensku bude rozdelená na linku v úseku Šaštín-Stráže – Kúty, ktorá bude vedená s NAD  (výlukový cestovný poriadok) a linku v úseku Kúty – Skalica na Slovensku, ktorá bude vedená vlakmi podľa aktuálneho cestovného poriadku.

K zmene dôjde aj na linke Kúty – Brodské, ktorá bude prispôsobená v stanici Kúty k odchodom a príchodom NAD zo smeru Šaštín-Stráže.

Autobusy NAD budú v stanici Kúty a v stanici Šaštín-Stráže pristavené pred staničnou budovou. Pre obyvateľov obce Kuklov bude NAD zastavovať pri autobusovej zastávke „Kuklov, kaplnka“

“Cestujúcich upozorňujeme, že v NAD nie je možná preprava imobilných cestujúcich a bicyklov. Príručné batožiny sú prepravované bez obmedzenia,” dopĺňajú ZSSK.

Cestovný poriadok platný od 1. 8. 2023 (15.62 kB)

Výlukový poriadok platný od 1. 8. do 9. 12. 2023 (27.79 kB)

Angelika Kmecová and Tlačová správa

Recent Posts

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

30 minút ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

5 hodín ago

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

15 hodín ago

Aktuálne: V tuneli Sitina zrážka viacerých áut smerom na Záhorie

Na diaľnici D2 v Tuneli Sitina smerom do Lamača sa v ľavom pruhu zrazilo viacero…

17 hodín ago

Sviatočný deň aj parným rušňom Mazutka k Plaveckému hradu

Vlak s historickým parným rušňom Mazutka bude vypravený v Bratislave. Trasa povedie Záhorím cez Zohor, Lozorno,…

23 hodín ago

Myjava: Na hasičskom dni predstavia zrekonštruovanú Tatru 2630

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) Jána Mihálika Myjava, OZ Myjavská hasičská história, ostatné dobrovoľné hasičské zbory…

24 hodín ago