Categories: Skalica

Výsledky Športovec roka 2018 v Skalici

Slávnostné vyhlásenie výsledkov najlepších Športovcov roka 2018 v Skalici bolo na zimnom štadióne 27.3.2019.

V kategóriách:

  • mládež – jednotlivci
  • mládež – kolektívy
  • dospelí – jednotlivci
  • dospeli – kolektívy

A kto získal ocenenia v jednotlivých kategóriách?

 

Jednotlivci – mládež

Michal Búlik – slovenský motocyklový reprezentant, ktorý preteká už od svojich 4 rokov a zároveň hráč 7. ročníka MHKM Skalica a pravidelne nastupuje aj za 8.ročník. Najväčšie úspechy v roku 2018 – 7.miesto na medzinárodných majstrovstvách Španielska v triede MOTO4, víťaz Alpe Adria International v triede SSP 300.

Adam Rekoš –  Adam je mladý perspektívny športovec, venujúci sa hokeju, hokejbalu a tiež trénovanie ženskému tímu skalických hokejbalistiek. Najväčšie úspechy v roku 2018: Majster SR do 18 rokov– HBC Ducks Košice, majster skalickej hokejbalovej ligy s tímom Vikings, 1.miesto Benkston cup s Viking, 3. miesto Orságh cup s reprezentáciou do 18 rokov a 3.miesto na Majstrovstvách sveta v hokejbale do 18 rokov v Kanade.

Natália Váleková – reprezentovala klub ŠK Skalica, Gymnázium Skalica a mesto Skalica na viacerých atletických disciplínach. Členka reprezentácie Slovenska v kategórii dorastu vo vrhu guľou. Natália je majsterkou Slovenska vo vrhu guľou v kategórii dorasteniek, 2.v hode oštepom a 3.v hode diskom. Minuloročným výkonom 13,83 m vo vrhu 4 kg guľou v kategórii žien a výkonom 14,88 m 3kg guľou v kategórii dorastu sa dostala na 1.miesto v tabuľkách za rok 2018 v ZS oblasti. Natália sa zúčastnila Majstrovstiev Európy do 18 rokov.

Kolektívy – mládež

Mladšia prípravka FCB Skalica – chlapci v sezóne 2018 získala 2. miesto na Majstrovstvách Slovenska vo florbale .  Trénerom je Tomáš Masaryk.

U15 OUTMEN Skalica – hráči odohrali v sezóne 2018 slovenskú aj českú ligu, na Majstrovstvá Slovenska obsadili 3.miesto. Dvaja hráči U 15 OUTMEN Skalica sa dostali i do slovenskej reprezentácie a získali s ňou titul Majstrov Európy. Trénerom je Radovan Nespala.

Hráčky U 16 VK Skalica – Gabriela Prelecová, Diana Návratová získali ako reprezentantky Slovenska v plážovom volejbale na Majstrovstvách strednej Európy v Prahe na Strahove MEVZA 2018 bronzové medaily v kategórii do 16 rokov. Trénerom je Roman Špaček.

Jednotlivci – dospelí

Milan Rízek – reprezentant SR v chôdzi. Z výsledkov: Na medzištátnom stretnutí v chôdzi  Poděbrady 20 km vo výbere reprezentácie 3. miesto SR z 15.teamov Európy. Výsledky:

Majstrovstvá Slovenska na 5000m v hale v Bratislave 3.miesto- osobný rekord 20:50min,
Európsky míting Dudince 20km 5.miesto 1:28.34hod,
Majstrovstvá Slovenska na 20km Borský Mikuláš 2.miesto 1:31.23hod,  
Európsky medzinárodný míting P-T-S na 3000m 11:46min 6.miesto
Tretie kolo Atletickej Ligy na 5000m Dubnica nad Váhom 1.miesto.
Štvrte kolo Atletickej ligy 5000m Trnava 2.miesto
piate kolo finále Atletickej ligy na 5000m Dubnica 3miesto.  
Medzinárodné preteky v Banskej Bystrici na 10km 2.miesto 43:28min. Tréner: Ján Záhončík 

Igor Špetta – fitnes a kulturistika,  zároveň i tréner.  Dvojnásobný vicemajster Slovenska a jedno štvrté miesto z medzinárodných majstrovstiev Slovenska v Prievidzi,  tituly dvojnásobný majster ČR a jedno tretie miesto  na medzinárodných majstrovstvách  ČR z Litoměříc, dvojnásobný vicemajster Európy  z európskeho poháru, ktorý sa uskutočnil  v Rimini.

Boris Janata – sa v roku 2018 úspešne nominoval na Majstrovstvá sveta XTERRA TRIATHLON na Havajské ostrovy, kde reprezentoval SR a obsadil vo svojej vekovej kategórii (20-24 ročných) vynikajúce 7.miesto. Okrem toho v sezóne 2018 dosiahol tieto super výsledky:

1. miesto (veková kategória 20-24 rokov) Xterra Romania (2. miesto v celkovom poradí vo vekových kategóriách) – kvalifikácia na Xterra World Championship Hawaii
1. miesto (veková kategória  19-29 rokov) plavecký závod Dracula Night Swim Rumunsko (1. miesto v celkovom poradí) – súčasť Xterra Romania
 1. miesto (kategória fatbike – muži bez rozdielu veku) MTB maratón Cannondale Kráľ Záhoria Skalica
 1. miesto (kategória fatbike – muži bez rozdielu veku) Stupava Winter Trophy
 1. miesto (celkovo) H-TRIATHLON Skalica
 1. miesto (celkovo) XC Cross Country Skalica
 1. miesto (celkovo) Kompava Beh Zdravia Lučina a veľa ďalších úspechov.


Kolektívy – dospelí

HK Skalica – hráči v roku  2018 vyhrali základnú časť, v playoff skončili druhý, hrali v baráži o postup do extraligy, kapitánom bol Ľubo Vaškovič a trénerom Michal Ružička.

Bežecký Grafobal Team ŠK Skalica – na majstrovstvách SR v polmaratóne obsadili v súťaži družstiev 3. miesto.  V súťaži družstiev boli  3.  aj  na behu Děvín – Bratislava a na Medzinárodnom cestnom behu Skalica – Holíč – Hodonín. Jednotlivci teamu získávajú podiové umiestnenia doma aj v zahraničí. Členovia teamu: Zdenko Zalubil, Lubomír Rehuš, Patrik Portášík,  Andrej Psota, Eduard Králik ,Tomáš Zavadil /  Další členovia teamu : / Peter a Anna Portášikovi, Ján Križák, Peter Prešnajder, Jozef Chrenka, Sylvia Šebestian,  Erika Farkašová,  Dušan Kožíšek, Michal Janota, Ján Pavlík…. / Vedúci družstva mužov:  Zdenko Zalubil.

        
U 22 – VK Skalica – Tamara Jurášová, Michaela Štepanovská  – hráčky VK Skalica vo volejbale i plážovom volejbale. Pod vedením trénera Romana Špačka získali na majstrovstvách Slovenska v plážovom volejbale , ktoré sa konali v Skalici v kategórii U 23 bronzové medaily.                

Titul Absolútny víťaz

Kolektív U 16 VK Skalica v zložení Gabriela Prelecová, Diana Návratová

Informoval Miroslav Minďáš – Mesto Skalica.

Tlačová správa

Recent Posts

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

39 minút ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

11 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

11 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

21 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

22 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

23 hodín ago