Categories: Malacky

Záhorák Dávid Michálek na boxerskom elitnom turnaji bronzový

Elitný turnaj v olympijskom boxe World Cup, ktorý sa konal v nemeckom Halle, privítal aj športovcov svetových boxerských veľmocí ako Rusko, USA, či Kuba.

Medzi boxermi zo 17 krajín, ktoré do každej hmotnostnej kategórie priviezli olympijských víťazov, majstrov sveta či európskych šampiónov, sa nestratil ani náš Dávid Michálek. Domov priniesol mimoriadne cennú bronzovú medailu.

20-ročný boxer z Malaciek už tento rok uspel v reprezentačnom drese. Bolo to na februárovom turnaji Bocskai, kde pre Slovensko vybojoval po troch ťažkých dueloch striebornú medailu. Výpravu Slovenska na svetový pohár, ktorú tvorilo 7 boxerov, viedli reprezentačný tréner Pavol Hlavačka a prezident Slovenskej boxerskej federácie Tomi „Kid“ Kovács.

Dávid štartoval v hmotnosti do 91 kg, kde čelil svetovej boxerskej elite a žreb nebol vôbec milosrdný. Počítač mu vyžreboval o hlavu vyššieho ruského reprezentanta Arslanbekova. Rus sa na podujatie do svojho tímu kvalifikoval víťazstvom prestížneho turnaja Memoriál Korotkov.

Dávid bol najmenej skúseným, najmladším a zároveň najmenším boxerom celej kategórie. Na turnaj  síce prišiel fyzicky veľmi dobre pripravený, no na takéto silné podujatie, navyše po knokautovej prehre a nepríjemnom zranení nosa, ktoré utrpel na aprílových majstrovstvách Európy, sa psychická pohoda hľadá len veľmi ťažko.

Do prvého kola proti Rusovi vstúpil veľmi neisto a nesústredene, no to sa zmenilo po prestávke pred druhým kolom. Dávid sa skoncentroval, začal sa riadiť pokynmi trénerov, postupoval disciplinovane a vytváral tlak. Po druhom kole bol duel vyrovnaný a ak chcel Dávid pomýšľať na medailu, musel zvýšiť tempo. Z úderových výmen odchádzal posledný, pričom inkasoval menej ako vysoký Rus a jeho bojovné srdce a neustávajúca práca sa zastavili až so záverečným gongom. Štyria z piatich rozhodcov označili za víťaza Malačana.

Tu sa ale cesta nášho boxera na turnaji skončila, pretože po inkasovaných úderoch sa ozvalo zranenie nosa a tréneri sa správne rozhodli do semifinále ho nepustiť. Dávid sa hneval. Chcel prehrať v ringu. Jeho cesta sa skončila cenným víťazstvom nad silným Rusom, ktoré znamenalo bronzovú medailu. Náš mladý boxer stál na stupni víťazov spolu s  dvojnásobným majstrom sveta a bronzovým medailistom z olympiády!

Text a foto: ABC Malacky a malacky.sk

Redakcia

Recent Posts

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

1 hodinu ago

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

4 hodiny ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

5 hodín ago

📷 Nehody opitých vodičov na Záhorí

Dopravní policajti Okresného riaditeľstva PZ Malacky boli v nedeľu 5. mája 2024 vyslaní k viacerým…

7 hodín ago

Myjava: Uzávera námestia aj parkovísk pre podujatia

Mestská polícia Myjava upozorňuje občanov, zvlášť všetkých vodičov a majiteľov motorových vozidiel, na celkovú uzáveru…

7 hodín ago

TTSK: Podkrovie Záhorskej galérie bude po obnove slúžiť na výstavy

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal s rekonštrukciou podkrovia v Záhorskej galérii Jána Mudrocha v Senici…

8 hodín ago