Moravský Svätý Ján

Zrážku s autom v Moravskom sv. Jáne chodci neprežili

Aktualizované políciou 20.2.2022: Obaja chodci po nehode zomreli, polícia naďalej hľadá svedkov nehody. Informuje o tom polícia KR PZ v Trnave.

Ak ste boli priamym svedkom zrážky, prípadne ste dvojicu mužov pred nehodou na ceste III. triedy videli a viete potvrdiť, či boli osvetlení, kontaktujte políciu na bezplatnom čísle 158 alebo napíšte súkromnú správu na FB Polícia SR – Trnavský kraj

V utorok 15. 2.2022, krátko po polnoci, narazil 38-ročný vodič na aute VW Sharan do dvoch chodcov s invalidným vozíkom. NaZahori.sk o tom informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Nehoda sa stala mimo obce, na neosvetlenej ceste III. triedy, v smere od Moravského sv. Jána na hraničný priechod s Rakúskom. Vodič mal do chodcov, na kraji cesty, naraziť pravou časťou auta práve v momente, keď oproti nemu malo ísť iné vozidlo.  

Policajti po príchode na miesto nehody podrobili vodiča dychovej skúške, ktorá alkohol nepotvrdila. Starší z chodcov, 57-ročný muž, policajtom nafúkal viac ako 3 promile. Druhému, 44 -ročnému mužovi bola, za účelom zistenia množstva alkoholu v jeho organizme, odobratá krv. Obaja chodci utrpeli pri zrážke viaceré poranenia, s ktorými ich previezli do nemocnice.  

„Ak ste boli priamym svedkom zrážky, prípadne ste dvojicu mužov pred nehodou na ceste III. triedy videli a viete potvrdiť, či boli osvetlení, kontaktujte políciu na bezplatnom čísle 158 alebo nám napíšte súkromnú správu na náš FB,“ dopĺňa krajská hovorkyňa.  

Polícia apeluje na chodcov, aby boli najmä mimo obce obzvlášť opatrní a nepodceňovali význam reflexných prvkov. Vodičov upozorňujeme, aby sa vždy plne venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu na ceste a aj uprostred noci očakávali neočakávané.

Policajné správy

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

17 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

19 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

20 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

2 dni ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago