Categories: Senica

Aktuálne: Závery dnešného zasadnutia krízového štábu mesta Senica

Dnes 10.2.2021 zasadal krízový štáb mesta Senica, ktorý sa venoval predovšetkým problematike spojenej s otvorením základných a materských škôl.

Informuje o tom Mesto Senica.

Podľa informácií z odboru školstva TTSK, župa neotvára ani v ďalšom týždni školy vo svojej pôsobnosti. Zároveň bolo mesto požiadané o súčinnosť pri zabezpečovaní očkovania pedagogických zamestnancov proti vírusovému ochoreniu COVID-19, ktoré by sa malo uskutočniť už počas tohto víkendu v Skalici. Len v prípade senických materských a základných škôl ide o cca 200 učiteľov. Mesto momentálne nedisponuje informáciami, či tento zámer bude možné aj vzhľadom na počty učiteľov reálne sprocesovať. 

Najdôležitejšie ale je, že epidemiologická situácia v meste aj okrese ostáva naďalej vážna, pre ilustráciu percento pozitívnych z trvalých MOM v Senici za pondelok dosiahlo úroveň 1,60 %, zo včera dokonca 2,49 %, pričom ešte nemáme výsledky PCR testov

Rovnako tomu nasvedčujú uzatvárania škôl a škôlok v okrese, ktoré v prípade zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie môže regionálny hygienik zatvoriť. Stalo sa tak už v týchto dňoch na väčších základných školách v okrese, ktoré v pondelok 8. februára otvorili.

Konkrétne zatvoril ZŠ v meste Šaštín-Stráže a školu sa rozhodli radšej zatvoriť už aj v Jablonici. RÚVZ v Senici zároveň musel prerušiť prevádzku aj v niektorých materských školách, kde sa vyskytol u detí alebo personálu nový koronavírus, a to v MŠ na Kalinčiakovej ulici v Senici, MŠ v Borskom Jure a Prietrži. Ochrániť zdravie detí sa v tomto prípade ukázalo ako správne.

“Preto sa krízový štáb mesta rozhodol zatiaľ akceptovať stále platné odporúčania Krízového štábu okresu Senica a odporúčania RÚVZ Senica z nedele 7. februára neotvárať školy a školské zariadenia v okrese Senica do 16. februára. Veríme však, že od stredy 17. februára budeme môcť školy otvoriť,” dopĺňa mesto na sociálnej sieti.

Ďalšie rokovanie krízového štábu mesta Senica sa uskutoční v piatok. Ak sa na základe jeho záverov materské a základné školy v Senici v stredu 17. februára otvoria, k nástupu žiakov prvého stupňa základných škôl a detí do materských škôl sa bude vyžadovať test jedného z rodičov nie starší ako sedem dní. Rodičia sa môžu otestovať priebežne v niektorom zo štyroch trvalých mobilných odberových miest v Senici. Naviac mesto Senica plánuje podporiť tieto mobilné odberové miesta dočasnými MOM, nie však v rozsahu, ako boli obyvatelia zvyknutí doteraz.

Do hry ešte vstupuje pravidelná tlačová konferencia Ministerstva zdravotníctva SR, ktorá sa koná vždy v utorok. Ak zostane Senica na základe hodnotenia epidemiológov v bordovej fáze, teda 6. stupni rizika, školy by sa od stredy 17. februára otvorili. 

Redakcia

Recent Posts

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

11 minút ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

2 hodiny ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

3 hodiny ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

13 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

14 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

24 hodín ago