Skalica

Čo bude s kúpaliskom v Zlatníckej doline?

Na realitných portáloch sa objavil inzerát Kúpalisko v Zlatníckej doline – Skalica.

V ňom predávajúci píše: “RADO Reality pripravuje do predaja časti pozemkov s budovami pri kúpalisku v Zlatníckej doline. Tieto časti sú v súkromnom spoluvlastníckom podiely (1/8) s mestom (7/8), pričom mesto je naklonené k predaju, ako celku. Taktiež je možné predaja celého areálu kúpaliska s podmienkou zachovania objektu ako kúpalisko, poprípade dobudovania kultúrnych častí.”

Naša redakcia v tejto súvislosti oslovila dnes (25.8.2023) hovorcu mesta Skalica Juraja Chovanca s otázkami:

Je pravdivé znenie inzerátu a uvažuje mesto nad predajom kúpaliska v Zlatníckej doline?

Ak áno, z akého dôvodu, má už aj predajnú cenu a v akom časovom horizonte by predaj chcelo zrealizovať?

Ak nie, komunikovalo už mesto s dvojicou majiteľov, z ktorých má každý 1/16 pozemku, o ktorý sa v danom inzeráte jedná? Má záujem mesto o odkúpenie tejto časti parcely, resp. aké má s touto časťou mesto plány do budúcnosti?

Odpoveď mesta na náš dotaz však prišla, až po zverejnení obsahu na portáli mesta Skalica, prostredníctvom hovorcu. Prinášame ho v plnom znení.

Internetom sa v posledných hodinách šíria správy, ktoré uvádzajú, že Mesto Skalica má v záujme predať kúpalisko v Zlatníckej doline. Tieto informácie sú nepravdivé a hrubo zavádzajúce. Skutočnosť je taká, že mesto vedie rokovania s vlastníkmi pozemkov v areáli kúpaliska o ich vysporiadaní – výmera ich spoluvlastníckeho podielu 1/8 je 520 m². Mesto nemá záujem o predaj kúpaliska, naopak, má záujem o to, aby sa stalo výlučným vlastníkom pozemkov.

Predmetní vlastníci ponúkli pozemky na predaj Mestu Skalica za podmienok, o ktorých bude rozhodovať mestské zastupiteľstvo. Zároveň však zámer predaja svojho spoluvlastníckeho podielu v tom istom čase zverejnili prostredníctvom realitnej kancelárie.

Realitná kancelária v inzeráte o predaji ich spoluvlastníckeho podielu následne uviedla klamlivé informácie, ktoré hovorili, že “mesto je naklonené k predaju ako celku”. Tieto tvrdenia sa nezakladajú na pravde a zodpovednosť za ich uvedenie nesie autor textu, resp. predávajúci.

Mesto preto následne vyzvalo realitnú kanceláriu, aby tieto zavádzajúce a z ich strany neoverené informácie v texte odstránila. Súčasné znenie inzerátu už túto pasáž neobsahuje.

Na priloženej fotografii nižšie je vyznačený predmetný pozemok v celosti (červenou farbou) – to je pozemok, v ktorom podiel 1/8 (520 m²) je nevysporiadaný a podiel 7/8 vlastní Mesto Skalica.

V súčasnosti je vzťah k predmetnému podielu 1/8 zabezpečený prostredníctvom nájomnej zmluvy. Je tiež dôležité spomenúť, že všetky stavby v areáli kúpaliska, vrátane tých, ktoré stoja na predmetnej časti pozemku, sú vo vlastníctve mesta.

Angelika Kmecová

Recent Posts

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

4 hodiny ago

Aktuálne: Nikolasa z Myjavy obvinili za šírenie poplašnej správy

V rámci včerajšieho poobedia (7.5.2024) polícia na linke 158 zaznamenala oznam o nachádzajúcej sa bombe…

5 hodín ago

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

8 hodín ago

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

9 hodín ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

13 hodín ago

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

23 hodín ago