Categories: Skalica

Falošné tenisky v Brodskom

Trnavskí colníci pri dovoze tovaru odhalili 360 párov falošných tenisiek. Zákazníci by za takýto tovar, ak by sa dostal do predaja, zaplatili vyše  70 000 eur.

Colníci v Brodskom skontrolovali zásielku, ktorá bola dovezená z Číny. Podľa predložených dokladov mala smerovať na český trh. Pri kontrole tovaru colníkom neuniklo, že kvalita, vyhotovenie, ako aj balenie kontrolovaného tovaru označeného ochrannou známkou svetoznámej značky, nezodpovedá prevedeniu originálnych výrobkov s totožným obchodným názvom. Nakoľko vzniklo dôvodné podozrenie, že ide o falzifikáty, colníci tovar zaistili. Išlo o 360 párov obuvi  –  napodobenín ochrannej známky NIKE. 

V prípade predaja takéhoto množstva tovaru by celková hodnota, ktorú by občania – koneční spotrebitelia zaplatili za napodobeniny originálnych výrobkov nižšej kvality, presiahla až  70 000 eur. Svoje podozrenie colníci bezodkladne oznámili aj zástupcovi majiteľa ochrannej známky, ktorý potvrdil, že ide o falšovaný tovar. Práve on teraz rozhodne o ďalšom postupe. Má možnosť vyjadriť sa, či súhlasí so zničením tovaru, alebo podá návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky. 

Osobe, ktorá porušila zákon o presadzovaní práv duševného vlastníctva colnými orgánmi, môže uložiť colný úrad pokutu od 3 000 eur do 67 000 eur podľa závažnosti a druhu porušenia. Za opakované porušenie uloží colný úrad pokutu až do výšky 135 000 eur. Upozorňujeme spotrebiteľov, aby sa nedali nalákať na podozrivo nízke ceny a vyhýbali sa nakupovaniu v pochybných a podozrivo lacných obchodoch. Falošné výrobky môžu byť svojím vyhotovením, kvalitou spracovania alebo zložením totiž nebezpečné pre zdravie.

NaZahori.sk  informovala Iveta Zlochová, hovorkyňa Colného úradu Trnava

          

 

Redakcia

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

3 hodiny ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

4 hodiny ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

6 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

7 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

17 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

18 hodín ago