Categories: Skalica

Hlavný kontrolór mesta Skalica sa ohradzuje voči tvrdeniam bývalého prednostu Antona Bobríka

Na Mestskom zastupiteľstve v Skalici v stredu (24.10.) sa bývalý prednosta Mestského úradu Anton Bobrík pýtal hlavného kontrolóra, či je pravda, že o ňom a Jozefovi Hlavatom rozširuje, že zobrali každý úplatky vo výške 40.000 eur.

K vyjadreniam, ktoré odzneli na rokovaní mestského zastupiteľstva sa vyjadril kontrolór mesta Gejza Liska. „Na poslednom rokovaní Mestského zastupiteľstva Skalica v tomto volebnom období dňa 24. októbra 2018 som bol bývalým prednostom Mestského úradu Skalica Ing. Antonom Bobríkom obvinený, že som sa mal údajne vyjadriť, že on a Ing. Jozef Hlavatý, vedúci oddelenia výstavby Mestského úradu Skalica, zobrali úplatok 40 tisíc eur – bez bližšieho objasnenia súvislostí. Dôrazne sa ohradzujem voči tomuto nepravdivému tvrdeniu, zvlášť, že je obdobie pred komunálnymi voľbami a spomenutím aj jedného z kandidátov na primátora mesta Skalica toto považujem za nevhodné a primitívne zaťahovanie mojej osoby do predvolebnej kampane,“ uviedol Liska.

K danému obvineniu sa vyjadril aj priamo na zastupiteľstve kandidát na primátora a v súčasnosti vedúci oddelenia výstavby na úrade v Skalici Jozef Hlavatý. „Moje meno padlo v závažnej súvislosti. Neviem či je to zámer, keďže sa blížia voľby. Chcem sa voči tomu ostro ohradiť. To nie je sranda, aby niekto takéto obvinenie vzniesol pred kamerami. Ja toto tvrdenie dementujem, nie je to pravda,“ poznamenal Hlavatý.

Hlavný kontrolór reagoval aj priamo na zastupiteľstve: „Ak by som mal vedomosť, že niekto zobral 40.000 eur, určite by som sa nepýtal, ale podal by som trestné oznámenie,“ doplnil Liska.

Treba spomenúť, že Anton Bobrík vystupuje vo volebnom tíme kandidátky na primátora Oľgy Luptákovej. Či týmto vyhlásením mal záujem diskreditovať jedného z kandidátov na primátora, keďže ohľadom údajného úplatku nepovedal jedinú konkrétnu vec je na úsudku každého občana…

Tlačová správa

Recent Posts

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

1 hodinu ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

2 hodiny ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

12 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

13 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

23 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

24 hodín ago