Categories: Senica

Kopčany v čele, Unín našiel premožiteľa, v 8. lige derby pre Chvojnicu a dva nedohrané súboje

V okrese sa bolo opäť na čo pozerať, keď sa v majstrovstvách oblasti odohrali kvalitné súboje. Škvrnou ale boli dve stretnutia v 8. lige, ktoré sa nedohrali, jeden dokonca po fyzických kontaktoch.

6. liga ObFZ Senica, 7. kolo

Popudinské Močidľany – Kopčany 2:5 (0:3)

Góly: 75. a 85. L. Vacenovský – 7. J. Blažek, 21. R. Neúročný, 40. a 70. D. Hýroš, 87. O. Zabadal, rozhodovali Lapoš, Škrinár.

Prvé Kopčany ukázali v Popudinských Močidľanoch svoju silu a domov si odviezli tri body. O víťazstve rozhodli už v úvodnej časti, v ktorej strelili tri góly. Domáci síce v 85. minúte znížili na 2:4, ale hostia Zabadalom okamžite kontrovali a získali pohodlné víťazstvo.

Slovan Šaštín – Rohov 3:0 (2:0)

Góly: 33. D. Schlosser (11m), 45., 78. R. Slovák, rozhodovali Hušek, Polakovič, Línet.

Slovan potrebuje body ako soľ a v zápase s Rohovom sa mu podarilo získať všetky tri. Skóre stretnutia otvoril z pokutového kopu Schlosser, ku ktorému sa v poslednej minúte prvého polčasu pridal Róbert Slovák. Ten istý hráč pridal gólovú poistku v poslednej štvrťhodine.

 

Hlboké – Lakšárska Nová Ves 1:0 (0:0)

Góly: 64. T. Slovík, rozhodovali Tokoš, Vlk.

Vo vyrovnanom stretnutí dosiahli domáci futbalisti šťastné víťazstvo, keď si Lakšáre za predvedený výkon minimálne bod zaslúžili. Stano Velický nastrelil žrď, Tomáš Velický spálil obrovskú príležitosť z bezprostrednej blízkosti. Hostia za tieto nepremenené šance pykali, keď sa v domácom drese po hodine hry presadil Tomáš Slovák a aj zásluhou brankára Hrušeckého si Hlboké pripísalo tri body.

 

Oreské – Rybky 0:1 (0:0)

Góly: 90. D. Surový, rozhodovali Otočka, Hurbánek.

Napriek jedinému gólu, na ktorý si museli diváci počkať až do samého záveru sa hral v Oreskom futbal, na ktorý sa dalo pozerať. V úvode mali viac z hry domáci, ale postupne začali preberať iniciatívu hostia. V druhom polčase sa obe strany snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale podaril sa to až v závere hosťujúcemu Dominikovi Surovému. A tak sa remízový duel skončil víťazstvom Rybiek.

 

Sobotište –Stráže 2:3 (2:2)

Góly: 23. T. Čederle (11), 44. R. Kubina – 4., 18. T. Polák, 86. J. Herda, rozhodovali Rusinko, Hušek.

Na ihrisku nováčika nastúpil favorit zo Strážov a musel sa poriadne obracať, aby si domov odviezol tri body. Síce po 18 minútach viedol už 2:0, keď sa dvakrát presadil hosťujúci strelec Tomáš Polák, ale domáci ešte do polčasu stihli vyrovnať. Hostia sa nakoniec víťazného gólu dočkali až 5 minút pred koncom po presnom zásahu Jakuba Herdu.

 

Borský Mikuláš – Borský Sv. Jur 2:1 (1:0)

Góly: 36. Olutosin Olumide Abogan, 88. L. Petrík – 50. P. Hrúz, rozhodovali Smaženka, Matúš, Línet.

Na Búroch sa rozhodovalo o víťazovi až v samom závere. Do polčasu sa domáci ujali vedenia pred peknou návštevou po góle Abogana, ale hostia krátko po prestávke vyrovnali. Lenže rozhodnutie prišlo v 88. minúte, keď center do šestnástky pretavil v gólový zásah Lukáš Petrík a rozhodol, že tri body zostanú doma.

 

Dubovce – Cerová 4:2 (1:1)

Góly: 27. J. Martinusík, 77. 83. F. Vanek, 84. M. Huťťa – 36. K. Mikulčík, 54. M. Ochránek, ČK 35. J. Herceg (Cerová), rozhodovali Kendi, Tubl.

Domáci si pripísali cenné tri body s kvalitným súperom. Domácich dostal do vedenia Jaro Martinusík. Do polčasu musel predčasne pod sprchy po červenej karte hosťujúci Herceg. Hosťom to paradoxne pomohlo a dvoma presnými zásahmi otočili vývoj stretnutia. Lenže v závere im v oslabení dochádzali sily a dva góly Vaneka a jeden Milana Huťťu znamenali, že tri body zostanú v Dubovciach.

 

Radošovce – Jablonica 2:1 (2:0)

Góly: 21. J. Mikula, 35. R. Drgon (11m)– 53. Ťulák (vlastný), rozhodovali Vlk, Tokoš.

Domáci síce boli futbalovejší, strelili tri góly, ale nakoniec sa o víťazstvo strachovali až do konca stretnutia. Do prestávky si vypracovali Radošovce dvojgólový náskok, ale po zmene strán si strelil vlastný gól Stanislav Ťulák a hostia sa dostali do kontaktu. Domáci potom nevyužili niekoľko príležitostí, ale nakoniec sa im to nevypomstilo a zaslúžene vyhrali.

 

7. liga ObFZ Senica, 7. kolo

Kunov – Baník Čáry 2:0 (1:0)

Góly: 25. J. Procháska, 50. J. Burian, rozhodovali Knap, Lapoš.

Otvorený futbal sa hral v Kunove, kde sa šance striedali na oboch stranách O niečo viac ich mali domáci a jednu z nich využili, keď sa po štandardnej situácii presadil Jozef Procháska. V druhej časti už tempo hry nebolo tak vysoké. Domácim sa podarilo pridať poistku po rýchlej konte zásluhou Jozefa Buriana a hosťom platonický tlak nepriniesol ani čestný úspech.

 

Hradište – Šajdíkove Humence 0:3 (0:0)

Góly: 48. D. Burian, 65. A. Foriška, 85. R. Horváth, rozhodovali Polakovič, Thao.

O všetkom podstatnom sa rozhodlo až v druhej časti. Hneď na jej začiatku dostal hostí na koňa Dominik Burian a po hodine hry pridal poisťujúci gól Aleš Foriška. V závere spečatil víťazstvo hostí Radek Horváth

 

Vrádište – Sekule 1:2 (0:1)

Góly: 56. P. Smaženka – 28. a 50. M. Chvátal, rozhodovali Hurbánek, Thao.

Súboj zo spodu tabuľky skončil lepšie pre hostí. Tí sa ujali vedenia po polhodine Martinom Chvátalom, ktorý v úvode druhého polčasu zvýšil na 2:0. Domáci sa dostali do kontaktu v 56. minúte, keď sa presadil Peter Smaženka, ale na viac sa už domáci nezmohli.

 

Štefanov – Smrdáky 5:1 (2:0)

Góly: 7. a 47. M. Valla, 23. M. Macek, 58. S. Daniel, 64. L. Hrubša – 81. L. Blanárik, r. Srnec, M. Dutka.

Štefanov potvrdil rolu favorita a už v 23 minúte viedol 2:0. V druhej časti postupne pridal ďalšie tri presné zásahy. Hostia sa nakoniec za snahu dočkali aspoň čestného úspechu, keď sa dokázal presadiť Lukáš Blanárik.

 

Rovensko – FK Kúty 3:3 (0:2)

Góly: 49., 90. S. Starych (obidva z 11m), 73. E. Guoth –  28. a 37. A. Polák, 50. A. Šimek, rozhodovali Blažek, Thao.

Domáci po úvodnom polčase prehrávali už 0:2. V 49. minúte znížili na 1:2, ale ich radosť trvala iba minútu, keďže Adam Polák svojim druhým gólom v stretnutí dostal Kúty opäť do dvojgólového vedenia. Lenže v 73. minúte Erik Guoth znížil a v poslednej Starych premenil aj druhý pokutový kop a rozhodol o deľbe bodov.

 

Koválov – Unín 1:0 (0:0)

Góly: 50. M. Veselý, ČK P. Šiška (Unín), rozhodovali Marek Šefčík, Polakovič.

O všetkom sa rozhodlo v úvode druhej časti, keď Miro Veselý v 50. minúte zužitkoval presný center Vlada Labaša. Ako sa ukázalo, bol to jediný gól stretnutia a Unín tak v sezóne našiel prvého premožiteľa.

 

Petrova Ves – Smolinské 3:0 (1:0)

Góly: 3. M. Matula, 60. M. Šúrek, 69. M. Ovečka, ČK L. Šedivý (Petrova Ves), rozhodovali Lapoš, Knap.

Domáci mali raketový štart do stretnutia, keď sa už v 3. minúte dostali do vedenia po presnom zásahu Matulu. Aj v nasledujúcich minútach bolo na ihrisku dostatok vzruchu, ale druhý gól prišiel až po hodine hry, keď sa presadil Miroslav Šúrek a zvýšil na 2:0. V 69. minúte definitívne zlomil odpor súpera domáci kanonier Milan Ovečka a spečatil domáce víťazstvo.

 

8. liga ObFZ Senica, 7. kolo

Dojč – Jablonka 3:2 (3:0)

Góly: 32. a 37. Z. Čech, 40. S. Bukovský – 60., 86. L. Večeřa, rozhodovali Blažek, Dzindzík.

Domáci si víťazstvo zaistili už v prvom polčase, keď sa dostali do trojgólového trháku. Hostia po polčase poriadne ožili, dokázali znížiť dvoma presnými zásahmi Lukáša Večeru, ale na vyrovnávajúci gól im nezostalo dostatok času.

 

Chropov – Podbranč 8:0 (8:0) – nedohrané

Góly: 6. , 8., 22., 28., 34. K. Krutý (prvý z 11m) , 31. a 42. O. Černek, 18. O. Orth, rozhodovali Matúš, Bednár.

Hostia došli iba s desiatimi hráčmi a v pohode hrajúci domáci pridávali jeden presný zásah za druhým. Vynikal predovšetkým Kristián Krutý, ktorý ich sám nasúkal päť. Podbranč cez polčas zhodnotil situáciu a hráči sa rozhodli do ďalšieho priebehu stretnutia nenastúpiť…

 

Vrbovce – Chvojnica 0:4 (0:2)

Góly: 13., 57. M. Hyža (druhý z 11m), 26. D Šiška, 83. I. Oravec, ČK 56. P. Chrenka (Vrbovce), rozhodovali Osuský, Sloboda.

V derby stretnutí sa očakával vyrovnaný duel, ale nakoniec sa z toho stala jednoznačná záležitosť a Chvojnica si zo svojho súpera spravila trhací kalendár. Hostia boli po všetkých stránkach lepší a už do polčasu si vytvorili po presných zásahoch Michala Hyžu a Denisa Šišku dvojgólový náskok. V 57. minúte výborne pískajúci rozhodca Osuský odpískal faul v šestnástke, po ktorom sa po zbytočných protestoch nechal vylúčiť Peter Chrenka. Jedenástku premenil M. Hyža a o zápase bolo prakticky rozhodnuté. V závere ešte dielo skazy pre domácich dovŕšil Igor Oravec, ktorý upravil na konečných 4:0 pre Chvojnicu.

 

Letničie – Košariská 0:0

rozhodovali Vlk, Knap.

V Letničí nastúpil súper, ktorý v doterajšom priebehu súťaže nezískal ani bod. Čakalo sa, že domáci potvrdia úlohu favorita, ale keďže nestrelili ani gól, nemohli vyhrať. Hostia si napokon domov odvážajú bod za bezgólovú remízu.

 

Trnovec – Prietrž 0:0

rozhodovali Škrinár, Bednár.

V Trnovci sa gólu diváci nedočkali a Trnovec tak nevyužil šancu dostať sa do vedenia v súťaži.

 

Osuské – Bukovec 0:1 – nedohrané

Góly: 3. M. Chropovský, rozhodovali Dzindzík, Daniš.

O duely, ktorý sa nakoniec nedohral píšeme TU: http://www.nazahori.sk/index.php/senica/item/1447-obfz-senica-duel-osuske-bukovec-sa-nedohral-po-bitke-na-striedacke-niektori-hostia-skoncili-na-pohotovosti 

Vlado Miček

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

1 hodinu ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

2 hodiny ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

4 hodiny ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

5 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

15 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

16 hodín ago