Categories: Malacky

Malacky: Keď návšteva kandidáta za prezidenta sa zakryje rúškom EÚ

Komentár: Malacky navštívil podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič. Čo samozrejme môže, nebyť toho, že je to v období, keď kandiduje na prezidenta republiky a dostane sa mu oficiálneho prijatia primátorom mesta Jurajom Říhom.

Primátor/starosta a je jedno, či kandiduje ako nezávislý (nezávislý neznamená vždy nezávislý) alebo za politickú stranu – či zoskupenie, od dňa nástupu do vedenia mesta/obce zastupuje všetkých svojich občanov. Takže v tomto kontexte by sa mali na malackej radnici vystriedať všetci kandidáti na hlavu štátu. Inak je to politikárčenie alebo alibizmus.

Mesto Malacky a jeho riadenie primátorom Jurajom Říhom už druhé volebné obdobie je príkladom toho, že keď sa chce – tak sa dá, výsledky mesta tomu napovedajú. Preto nič nehovoriaca návšteva ( okrem kandidáta na prezidenta sa aj takto zviditeľniť), ktorá nepriniesla žiaden benefit pre občanov Malaciek a skončila nič nehovoriacimi vyhláseniami vzájomného poklonkovania, v konečnom dôsledku zbytočne škodí primátorovi mesta.

O návšteve na mestskom webe Malaciek

zdroj: www.malacky.sk/index.php?page=clanok_cely&id=8851

„Malacky môžu byť vzorom iným mestám na Slovensku, napríklad v tom, že máte dostatok miest pre deti v materskej škole,“ povedal podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič po rokovaní s vedením mesta. Počas návštevy Malaciek si prezrel aj zrekonštruované priestory Mestského centra sociálnych služieb a ako kandidát na prezidenta sa stretol s verejnosťou.
 
Eurokomisár ocenil výsledok primátora Juraja Říhu v novembrových komunálnych voľbách a tiež to, že mesto a poslanci mestského zastupiteľstva komunikujú konštruktívne a bez sporov. „Získal som cenné poznatky a informácie. Spolu s vedením mesta budeme hľadať možnosti, ako prispieť rozvoju mesta aj z európskych prostriedkov. Mám na mysli napríklad infraštruktúru pre cyklotrasy či zatepľovanie budov,“ povedal pre mestské médiá M. Šefčovič.

Angelika Kmecová

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

2 hodiny ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

3 hodiny ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

5 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

6 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

16 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

16 hodín ago