Categories: Myjava

Myjava: Oslavy 170. výročia Prvej Slovenskej národnej rady aj s dopravným obmedzením

19. septembra 2018 (streda) sa v Myjave uskutočnia oslavy 170. výročia Prvej Slovenskej národnej rady, ktoré pripravujú Národná rada Slovenskej republiky, Slovenské národné múzeum, Matica slovenská a mesto Myjava.

Spomienkové zhromaždenie a oslavy sa budú konať pod záštitou predsedu NR SR Andreja Danka a začnú sa o 15.00 h privítaním hostí pred Múzeum SNR.  Nasledovať bude príchod historického sprievodu a rekonštrukcia vyhlásenia nezávislosti národa slovenského.Od 15.40 h sú naplánované príhovory štátnych predstaviteľov a pozvaných hostí, ktorí si následne pozrú aj novú expozíciu myjavského múzea v dome pani Kolényovej. Ten, ako aj ostatné súčasti Múzea SNR, aktuálne prechádzajú rekonštrukciou a prvý raz budú k dispozícii práve počas pripravovaných osláv 170. výročia Prvej SNR. O 16.25 h sa potom delegácia presunie do obce Poriadie, kde položí vence k pamätníku v časti U Klasovitých.

Obmedzenie dopravy pri oslavách 170. výročia Prvej SNR
Z dôvodu osláv 170. výročia Prvej Slovenskej národnej rady v stredu 19. septembra 2018 bude v čase od 15.00 do 16.00 h obmedzená a regulovaná doprava na Ul. 1. mája v úseku od kruhového objazdu pri supemarkete BILLA po križovatku s Jablonskou ulicou, respektíve Kultúrny dom Samka Dudíka.
Týmto úsekom bude v rámci pripravovaného programu spomienky prechádzať historický sprievod a dopravu bude usmerňovať polícia.

zdroj: myjava.sk

Redakcia

Recent Posts

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

31 minút ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

2 hodiny ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

3 hodiny ago

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

4 hodiny ago

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

6 hodín ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

8 hodín ago