Categories: Senica

Na Záhorie prichádza na hosťovanie Matúš Malý, nadväzuje na staršieho brata

Z Dunajskej Stredy prichádza do FK Senica talentovaný 19-ročný stopér Matúš Malý. NaZahori.sk o tom informoval hovorca klubu FK Senica Igor Tabiš.

Malý prichádza na ročné hosťovanie. “V prvej lige chcem nazbierať čo najviac herného času, Senica mi v tomto smere prišla ako najsympatickejší klub,” uviedla nová posila. Urastený, 191 centimetrov vysoký, obranca je odchovancom dunajskostredského futbalu. Svoj futbalový talent potvrdzoval v posledných rokoch v mládežníckych kategóriách a reprezentačných výberoch Slovenska.

Rodák z Dunajskej Stredy sa k mužstvu pripojil v úvode zimnej prípravy, zasiahol aj do všetkých troch prípravných zápasov. “Čo som mohol vidieť v tréningoch je, že kvalita mužstva neodzrkadľuje postavenie v tabuľke. Chalani ma v kabíne privítali skvelo. Chcem tu odohrať čo najviac minút a klubu pomôcť k lepšiemu postaveniu v tabuľke,” priznáva 19-ročný stopér.

Príležitosť v prvom mužstve Dunajskej Stredy dostal ešte ako 16-ročný pod trénerom Marcom Rossim v prípravnom zápase proti Sigme Olomouc. Prvú profesionálnu zmluvu podpísal v roku 2019 na Žitnom ostrove tesne po dovŕšení svojej plnoletosti. Súťažný debut v A-mužstve prišiel pre mladíka v minulej sezóne, v domácom zápase proti Slovanu Bratislava (1:3) vybehol na ihrisko v 39. minúte zápasu.

Zaujímavosťou však je, že spojenie Senica – Malý má svoju históriu. Na Záhorí totiž v minulosti pôsobil Matúšov starší brat Dominik. Najprv v dorasteneckých kategóriách, neskôr aj v našom A-mužstve. V sezóne 2014/15 debutoval v senickom drese vo Fortuna lige ako 18-ročný, v domácom súboji proti Banskej Bystrici nahradil na ihrisku v samom závere zápasu Tomáša Kóňu.

Starší z dvojice bratov sa dnes už ale futbalu nevenuje profesionálne, Dominik medzičasom vyštudoval právo a momentálne pracuje ako koncipient v advokátskej kancelárii. Šanca presadiť sa v A-mužstve FK Senica teraz prichádza pre mladšieho Matúša. “V minulosti tu pôsobil aj môj brat, vedel som, do čoho idem. Senica je pre nás v tomto smere priateľský klub, myslím si, že tu mám dobré podmienky na futbalové napredovanie,” vysvetlil Matúš Malý.

“Sme radi, že sme sa dohodli s DAC na dlhšom hosťovaní. Veríme, že je v ňom potenciál, ktorý sa dá v našom klube plnohodnotne rozvíjať. Po prvých štartoch v príprave sa ukazuje ako veľmi dobre pripravený a fyzicky disponovaný hráč, ktorý sa navyše nebojí konštruktívnej rozohrávky. On sám prejavil záujem pôsobiť u nás. Snažíme sa citlivo doplniť mužstvo, aby bolo postovo a vekovo vyvážené. Verím, že v Matúšovi sme našli veľmi vďačný typ futbalistu, navyše je to slovenský hráč, ktorý prešiel aj mládežníckymi reprezentáciami a veríme, že sa nám podarí spoločne rozvinúť jeho potenciál,” doplnil športový riaditeľ FK Senica Filip Holec.

Redakcia

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

3 hodiny ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

4 hodiny ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

6 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

7 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

17 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

17 hodín ago