Categories: Malacky

Nehoda kamióna a osobáku so smrteľnými následkami

6.7. (piatok ) okolo 5:00 h. na 12. kilometri D2 smerom do Bratislavy sa zrazil kamión a osobné auto. Nehoda si vyžiadala ľudský život.

Polícia diaľnicu uzavrela a odkláňali dopravu cez Kúty po starej ceste smerom na Malacky. Pri nehode zasahovali hasiči z Kútov a záchranka. 

Policajti diaľničného oddelenia Malacky vyšetrujú okolnosti dnešnej tragickej dopravnej nehody, ku ktorej došlo v skorých ranných hodinách (krátko pred 05.10 hod) na diaľnici D2.

Podľa dostupných informácií z miesta dopravnej nehody prechádzal vodič osobného motorového vozidla zn. Ford Focus (EČV SI) po diaľnici D2 v smere do Bratislavy, pričom v úseku km 11,400 z doposiaľ presne nezistených príčin narazil do pred ním idúceho nákladného motorového vozidla zn. Renault s návesom zn. Schmitz (MPZ Francúzsko). Pri náraze utrpel 57-ročný vodič osobného vozidla zranenia, ktorým na mieste podľahol a privolaný lekár po príchode na miesto konštatoval u muža exitus.

Vykonanou dychovou skúškou bolo požitie alkoholu u vodiča nákladného vozidla na mieste vylúčené, na zistenie prítomnosti alkoholu u vodiča osobného vozidla bol nariadený odber krvi. Doprava v uvedenom úseku bola počas dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov usmerňovaná hliadkou dopravnej polície. Premávka v uvedenom úseku bola obnovená v oboch jazdných pruhoch krátko pred 10.00 hod. Škoda spôsobená dopravnou nehodou bola predbežne vyčíslená na 7.000,- eur.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave v tejto súvislosti opätovne pripomína všetkým účastníkom cestnej premávky, aby dôsledne dodržiavali pravidlá cestnej premávky, nepreceňovali svoje schopnosti, plne sa venovali vedeniu vozidla, a sledovali situáciu v cestnej premávke.

NaZahori.sk informovala Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Obyvatelia Malaciek a predovšetkým vodiči isto postrehli, že cestný prieťah mestom je sťažený. Príčinou je dnešná (6. júl) dopravná nehoda, ktorá zablokovala diaľnicu v úseku Sekule – Kúty. Diaľnica D2 je uzavretá a neprejazdná, doprava je presmerovaná priamo cez Malacky. 

Vedenie radnice požiadalo o pomoc políciu, ktorá reguluje dopravu na diaľničnom privádzači pri supermarkete TESCO a snaží sa týmto spôsobom zmierniť dopravný nápor. Prosíme vodičov o obozretnosť a trpezlivosť.   

zdroj: malacky.sk

 

Redakcia

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

3 hodiny ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

4 hodiny ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

6 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

7 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

17 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

17 hodín ago