Categories: Skalica

OĽaNO nenašlo dosť svojich ľudí v 15 okresoch, vrátane Skalice a Senice, preto spustilo výberové konanie na prednostov

Zdá sa, že ľudské zdroje hnutia OĽaNO sa už vyčerpali a v 15 okresoch, vrátane Skalice a Senice, neboli schopní nominovať dostatočne erudovaných uchádzačov podľa vlastného výberu. 

Preto Ministerstvo vnútra SR spustilo proces výberového konania na prednostov. Informuje o tom ministerstvo na www.minv.sk.

Takže ak má niekto záujem o funkciu prednostu, má možnosť sa prihlásiť do výberového procesu.

Vo štvrtok 13. augusta 2020 spustil rezort vnútra proces výberového konania na zvyšných 15 neobsadených postov prednostov okresných úradov. Na stránke http://www.minv.sk/?prednosta-vyber  nájdu potenciálni uchádzači všetky dôležité informácie o tom, ako sa môžu do procesu výberového konania zapojiť.

„Od uchádzačov požadujeme minimálne trojročnú skúsenosť s riadením kolektívu pracovníkov s minimálne 15 ľuďmi, minimálne dvojročnú skúsenosť s prácou v štátnej alebo verejnej správe a trestnú a morálnu bezúhonnosť,“ uviedlo ministerstvo.

Kandidáti musia vyplniť prostredníctvom krátkeho formulára všetky požadované informácie a následne ich odošlú cez webovú stránku rezortu. Každá prihláška musí obsahovať titul, meno a priezvisko, životopis a profesijnú víziu, ktorú chce kandidát ako prednosta v rámci svojej funkcie realizovať. Takto vyplnené prihlášky môžu záujemcovia zasielať do 30. augusta 2020.

„Pri výbere prednostov kladie rezort dôraz na maximálnu mieru profesionality a transparentnosti. Z tohto dôvodu vznikla odborná komisia zložená z vedúcich pracovníkov ministerstva vnútra SR a Úradu vlády SR. Miesto v komisii rezort ponúkol aj mimovládnej organizácii Transparency International Slovensko. Hoci našu ponuku privítala a ocenila, uviedla, že sa z kapacitných dôvodov nebude môcť do procesu zapojiť,“ informuje ministerstvo.

Komisia posúdi všetky doručené žiadosti a vybraní kandidáti, ktorí splnia požadované náležitosti, budú prizvaní na samostatné vypočutia. Rezort vnútra odhaduje, že všetky vypočutia kandidátov by mohli byť uzatvorené do konca septembra 2020. Víťazní kandidáti budú následne odporučení ministrovi vnútra na vymenovanie.

 

Angelika Kmecová

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

2 hodiny ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

3 hodiny ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

5 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

6 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

16 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

16 hodín ago