Categories: Senica

Poistenci VšZP možno nedostanú zdravotnú starostlivosť v senickom stacionári, poisťovňa ho nezazmluvnila

Predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič sa obrátil na generálneho riaditeľa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) so žiadosťou o prehodnotenie zamietnutých žiadostí o zazmluvnenie dvoch zdravotníckych zariadení v kraji.

Ide o Mestskú polikliniku v Hlohovci a stacionár v odbore všeobecné lekárstvo v Senici.  Informuje o tom TTSK www.trnava-vuc.sk.

Uzatvorenie zmlúv so spomínanými zariadeniami je z hľadiska poskytovania zdravotnej starostlivosti veľmi dôležité a župa urobí všetko preto, aby zamietnuté žiadosti boli prehodnotené s kladným výsledkom pre pacientov v kraji.  

„Zdravotníctvo musí byť v aktuálnej situácii prioritou. Pri tvorbe zdravotníckej politiky je župa aktívna a v rámci svojich možností do nej aj zapája. Robíme maximum preto, aby niektoré výkony zdravotníckych zariadení v Hlohovci a Senici neostali bez zmluvy s VšZP. Osobným listom som sa obrátil na generálneho riaditeľa, aby tieto rozhodnutia boli prehodnotené,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Senický stacionár denne ošetrí 35 pacientov, u ktorých nie je nevyhnutná hospitalizácia a ich zdravotné problémy je možné riešiť napríklad infúznou liečbou. Títo pacienti však často nemajú finančné kapacity, aby si hradili infúznu terapiu z vlastných zdrojov. 

V stacionári poskytuje zdravotnú starostlivosť lekárka, ktorá má dlhoročné skúsenosti aj v odbore anestéziológie a intenzívnej medicíny. Stacionár tiež úzko spolupracuje s inými odbornými ambulanciami. Okresné mesto Senica nemá nemocnicu a pacienti s vážnejšími diagnózami musia často dochádzať do Skalice alebo Myjavy.

Mestská poliklinika Hlohovec, s.r.o., pripravuje otvoriť dve nové poschodia, na ktorých bude prevádzkovať paliatívnu starostlivosť, starostlivosť o dlhodobo chorých a domov ošetrovateľskej starostlivosti. Ide o lôžkovú starostlivosť v odboroch, ktorých kapacita je podľa Ministerstva zdravotníctva SR kriticky poddimenzovaná. Navyše poliklinika plánuje prevádzkovať ambulantnú starostlivosť v odbore fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia, ako aj agentúru domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Pacientom bude ponúkať nadväzujúcu post-hospitalizačnú starostlivosť personálom, ktorý v priebehu hospitalizácie s pacientami rehabilitoval.

zdroj:  TTSK www.trnava-vuc.sk 

 

Tlačová správa

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

3 hodiny ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

4 hodiny ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

6 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

7 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

17 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

18 hodín ago