Categories: Myjava

Prokurátor pri územnom pláne mesta Myjava nezistil porušenie zákona

Zástupcovia Občianske združenie KOZEL podali podnet na Okresnú prokuratúru v Novom Meste nad Váhom, v ktorom žiadali zrušenie Všeobecne záväzného nariadenia (VZN) mesta Myjava č. 1/2020 zo dňa 6. februára 2020, ktorým boli schválené zmeny a doplnky.

Z mnohých mediálnych výstupov prezentovaných v lokálnych i celoštátnych médiách počas uplynulých týždňov a mesiacov istotne široká verejnosť zaregistrovala skutočnosť, že Občianske združenie KOZEL dlhodobo spochybňuje zákonnosť postupu samosprávy pri obstarávaní Zmien a doplnkov č. 1/2018 Územného plánu mesta Myjava a ich schvaľovania mestským zastupiteľstvom.

Okresná prokuratúra celú záležitosť podrobne preskúmala a v týchto dňoch poskytol prokurátor Martin Melicher vyjadrenie k záverom šetrenia, z ktorého citujeme: „Na základe podnetu OZ KOZEL prokuratúra preskúmala zákonnosť celého postupu mesta Myjava pri obstarávaní a schvaľovaní predmetnej územnoplánovacej dokumentácie a legislatívnej tvorbe VZN, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č. 8/2004 O Územnom pláne mesta Myjava, VZN 8/2008 a Dodatok k VZN 8/2008, pričom nezistila porušenie zákonnosti. Váš podnet preto odkladám,“ informovalo mesto Myjava.

Celá odpoveď prokurátora, z ktorej vyplýva, že mesto Myjava postupovalo správne a v súlade so zákonom, je k dispozícii k nahliadnutiu na Oddelení výstavby a životného prostredia mesta Myjava na Mestskom úrade v kancelária číslo 219,“ uviedlo mesto.

Redakcia

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

22 minút ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

1 hodinu ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

3 hodiny ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

4 hodiny ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

14 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

15 hodín ago